Kabak Borani

Merhabalar gününüz aydın olsun.

Süpriz bebek ziyareti sofrasından kabak borani tarifi,diğer  adıda kabak salatası .Aynı şekilde patlıcanlada hazırlayabilirsiniz.Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlayın on dakika bekletip tuzunu atması için bol suyla yıkayın sıkıp kabakda olduğu gibi kavurun,çatalla ezip, soğuyunca yoğurt ilave edin.

Ayrıca etli ,nohutlu kabak boranide var sanırım Antakya yöresine ait onuda başka bir yazımda, yazar paylaşırım.Yoğurtlu olanı Ege yöresine ait olması gerek eğer yanlış biliyorsam, yorum bırakarak düzeltin lütfen.

Malzeme Listesi:

  • 4 tane kabak
  • 4 diş sarımsak
  • yarım demet dere otu
  • zeytinyağı,tuz,pul biber

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • ceviz,biraz süslemek için dere otu

Kavrulmuş kabak.

Tarif:

  1. Kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim,tencereyi kızdıralım,biraz zeytinyağı gezdirip rendelediğimiz kabakları ve çenttiğimiz sarımsakları içine atalım.
  2. Kabaklar suyunu çekene kadar harlı ateşde karıştırarak kavuralım,tuzunu,baharatını atıp ocağı kapatalım, servis tabağına alıp soğumaya bırakalım.
  3. Dere otunu incecik kıyalım,soğuyan kabağın içine ilave edip karıştıralım,yoğurdu ekleyip özleşene kadar karıştıralım,üzerine ceviz serpip servis yapalım.
  4. Eğer bir gün sonra yiyecekseniz akşamdan hazırlayıp süzme yoğurt ilave edin,aksi takdirde normal yoğurt bir gece beklerse sulanıyor görüntüsü hoş olmuyor.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Kabak  salatası

Fırnda kabak kızartma

Zeytinyağlı soslu kabak

“Kabak Borani” üzerine 2 yorum

  1. ne güzel tam diyet salatası ne güzel yazın bol yenen salata semiz otuyla yapıyorua harika ara öğün olur teşekkür ederim

  2. Semiz otunu bende severim yoğurtlu çiğ tüketilmesi ayrıca dahada güzel.Sizinde ellerinize sağlık Münevver hanım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir