Şekersiz Komposto

Merhabalar .

Kızım hastanaden çıktığından beri evde sürekli komposto kaynatır olduk,eskiden beri bilinir kompostonun sütü artırdığı,anem banada kaynatırdı lohusalık dönemimde Allah razı olsun.Şimdi bende bebeğine süt yapması için kızıma kaynatıyorum.

Bizim kaynattığımızın farkı  şeker kullanmadan kaynatıyoruz.Kızımın doktoru Aylin Tatlıdilligil önerdi gayet güzel bir fikir,  çok sıkılırsan tatsız içmeye biraz bal katabilirsin dedi,  o da her zaman değil,eskiden beri  yanlış  bildiğimiz doğrular,  şekerli gıdaların sütü artırdığı söylenirdi, halbuki sadece su bile içmesi sütünün gelmesine yeterli oluyormuş zamanla ögrenmiş olduk.Bol yeşillikde sütü artırıyor ama kızım sezeryanla doğum yaptığı için, doktoru çiğ sebze ve meyveden bir hafta uzak durmasını söyledi.

Dikkat ettiğim husus ekşi meyveleri birbirleriyle,tatlı meyveleri de tadı basıkn olanlarla kaynatıyorum.İlk gün kuru hurma,kuru incir ve kuru kayısı,  içine armolandırmak için 1 tane çubuk tarçın ve bir 2 tane karanfil ilave edip kaynattım,iki gün boyunca içti,tabi arada suda içiyor.Doktoru kaynattığımız meyvelerin tanelerinide yemesinin bağırsaklarını    çalıştıracağını söyledi.

İkinci kez kaynattığımda kuru üzüm,kayısı, golden elmayla hazırladım.Bu tarifde kuru üzümlü sarı goldan elma ve kayısılı.Diyet yapanlar için de sıcak havalarda altarnatif içecek olabilir.Tabi böyle buzla lohusaya içirmemek gerek,iki günde zatüre olur Allah korusun. Resim çekerken biraz  abartım  galiba.Sıcağı sıcağına  sizlerle paylşmak istedim,pişirecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo taze kayısı
  • 1 kase kuru üzüm(taze üzümde olur,yeni çıktı tadı ekşidir diye kuru üzüm kullandım)
  • 1 tane sarı tatlı elma
  • 1 dal mercan köşkü(koymasanızda olur dekor olsun diye kattım,ama içerken kokusu fena gelmiyor değil,mis gibi kokuyor,kendim bilhare tattım)

Tarif:

  1. Elmayı dörde bölelim kabuklarıyla tencereye atalım,kayısıları ve kuru üzümü ilave edelim,üzerine 3 kilo kadar su koyup 10 dakika kaynatalım,isterseniz limon dilimiyle servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Erik kompostosu

Vişne şerbeti

Gelincik şurubu

“Şekersiz Komposto” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir