Baklava Yufkası Böreği

Merhabalar sevdiklerinizle beraber güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.Hayırlı haftalar.

Baklava yufkası böreğini ne zamandır hazırlamak istiyordum.Kızımı ziyarete gelecekler için hazırlamam sebep vesile oldu.Hazırlayıp bolca dondurucuya attım,gelecek  misafirlere sunmak için.Gerekenden daha az pişirdim ısıttığım zaman iyice kavruk olmasını istemedim.Herkesin bildiği bir tarif ama arşivde yazılı olması gerek, bu da benim tarifim.

Bunlarda  arkadaşların bizlerle paylaştığı tarifler.Kaşarlısıda Deryayla lezzetlerde var fikir almak için bakabilirsiniz.Arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Malzeme Listesi:

  • 1 paket baklavalık yufka

İç Malzemesi:

  • 5 tane patates haşlanmış
  • 3 tane kuru soğan
  • 250 gr taze köy sepet peyniri(her hangi peynirde olur)
  • karabiber,pul biber,çörek otu,kekik
  • taze nane veya maydanoz(ben evde kalmadığı için kullanmadım)

Üzeri için:

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • galete unu
  • 1 şişe soda(yaklaşık 1 su bardağı)

 

Tarif:

  1. Patateslerin kabuklarını soyup doğrayalım,biraz su koyup haşlayalım,süzüp bir kaba alalım çatal yardımıyla ezelim.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım,tavamızı kızdırıp biraz yağ ekleyelim(göz kararı koydum)soğanlar diriliğini yitirene kadar kavuralım,ezdiğimiz patatese ilave edelim,baharatını,çörek otunu ekleyelim karıştıralım,soğuyunca rendeledeğimiz peyniri ilave edip karıştıralım.
  3. Tereyağını eritelim zeytinyağını döküp karıştıralım.
  4. Yufkaları 5 şer yaprak halinde ayıralım,her katına erittiğimiz yağ karışımından fırça yardımıyla hafif sürelim,5 kata gelince hazırladığımız patates karışımından serelim rulo yapıp saralım,sardığımız ruloyu makas yardımıyla 5 bölüp keselim.
  5. Tepsimizi tereyağıyla yağlayalım,tepsinin heryereini döşeyecek şekilde üzerine galete unu serpelim,galete ununu serpelimki böreğin fazla yağını çeksin, börekleri  tepsiye dizelim.
  6. Yufkalar bitene kadar 5 yaprak halinde aynı işlemleri tekrar edelim tepsimize dizelim.
  7. Artan yağı böreklerin üzerine sürelim,sodayı böreklerin üzerine dökelim,galete unu serpelim böreği 10 dakika dinlendirelim,sodayı çekmesi için.
  8. Önceden ısıttığımız 200° C fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Hazır yufkadan su böreği

Peynirli kuru yufka böreği

Peynirli çıtır börek

“Baklava Yufkası Böreği” üzerine 2 yorum

  1. börek çok güzel görünüyor ama birşey kafama takıldı sodayı normal yufka böreğinde denemiştim ama baklava yufkasında acaba yufkalar erimezmi yani su değen yufka resmen eriyomuş gibi oluyo şimdiden teşekkürler kolay gelsin

  2. Hayır erimiyor Nihal,resimde zaten belli oluyor,çıtır çıtır.Ben biraz az pişirdim dondurucuya koymak için,hemen tüketeceksen biraz daha kızartabilirsin.Çok lezzetli oldu biz çok beğendik ama yinede emin olamıyorsan soda kullanmaya bilirsin,sadece yağ yeterli olur,lezzeti konusunda garanti veremem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir