Vanilyalı Toz Şeker

Merhabalar uzun zamandaır evimde hazırlayıp keklerde,pastalarda ve kurabiyelerde kullandığım vanilyalı toz şeker yazısını hazırlamayı düşünüyordum,mekik kurabiyesi vesile oldu,arşivde olması gereken, pratik yapımı kolay tarifi herkesle paylaşmak istiyorum,evde elinizin altında her an bulunduğu için işinizde epey kolaylaştırıyor.

Çoğumuzun bildiği bir yöntem,bilmeyenlere örnek olur, kavanoza hazırlarken gereken püf noktalarını  yazımda sırayla yazacağım.

Vanilya çubuğu,kuru dala benziyor.

Vanilya çubuğunun içindeki vanilya özü,keskin bıçakla yarıp tek seferdede kullanılır.

1. Alacağınız vanilya çubuğunun bayat olmamasına dikkat edin,bayat olduğunu nasıl anlarsınız çubuğu kokladığınız zaman keskin aramatik vanilya kokusunu duymalısınız,parfüm kokusu gibi bundan endişe etmeyin malzemeye kattığınızda ağır kokudan eser kalmıyor sadece vanilya kokusu hissediliyor,çubuğu kokladığınızda kokusunu ve aromasını fazla hisetmiyorsanız bayattır almayın.

2. Seçeceğiniz kavanoz en az 1 kilo ebatında olmalı,şekeri ağzına kadar doldurun eksildikçe içine şeker ilave edebilirsiniz.

3. Vanilya çubuğunun ömrü bir veya iki senedir bu sene zarfında çubuğu değiştirin,çok pahalı  degildir herkesin alabileceği miktarda fiyatı,6 milyondan başlayıp 10 milyona kadardır,büyük marketlerde ve aktarlada satılıyor,en garantisi her zaman alışveriş yaptığınız aktardan almaktır,tazemi bayatmı olduğunu kotrol edebilirsiniz,isterseniz kavanozunuz küçükse çubuğu  ikiye kırabilirsiniz,kırılınca aroması daha keskin hisedilir.

4. Marketlerde satılan kapalı tüpler içinde olduğu için ancak kullanma tarihine bakabilirsiniz koklama şansınız yok.

5. Vanilya çubuğunu keskin bıçakla ortasından yarıp,bıçağın sivri ucuyla içindeki siyah renkli toz özü kazıyıp, tek seferdede  pasta ve kurabiye hamurunda kullanabilirsiniz.

6. Aktarların dışında bulabileceğiniz büyük marketler,miğros,carffur,metro market gibi yerlerde baharat reyonlarında bulunuyor.

Gereken Malzemeler:

  • 1 kiloluk kavanoz,kapagı sıkıca kapalı olanından
  • 1, 2 tane vanilya çubuğu
  • 1 kilo toz şeker

Vanilyalı şekerli ayvalı kek,vişnepare.

Tarif:

  1. Temiz ve iyice kuruluğundan emin olduğunuz kavanozun içine şekeri koyun,kavanozunuzu yeni yıkadıysanız nemli kalmaması için, kuruladıktan sonra fırını 200° C kızdırın ayarını kapatın kavanozu 10 dakika fırında tutup kurumasını sağlayın.
  2. Vanilya çubuğunu ortasına saplayın kavanozun kapağını sıkıca kapatın,  güneş almayan kilere kaldırın.Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Dutlu framboğazlı mekik kurabiyesi

Ayvalı kek

Vişnepare

“Vanilyalı Toz Şeker” üzerine 2 yorum

  1. Şimdiden kolay gelsin Sibel hanım,yapımı çok kolay.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir