Palmiye Kurabiyesi:Baklavası

Merhabalar gününüz aydın olsum,evleriniz bahar güneşi kadar sıcak huzurla dolsun.

Komşularıma hazırladığım palmiye kurabiyesi(komşu sofrası menüleri).Baklava hamurundan hazırladım, baklava hamurunu denemeleriden biri daha.Bir çok arkadaların sitesinde görüp ilham aldığım palmiye kurabiyeyi milföy hamurundan hazırlamışlar.Ben de ne zamandır baklava hamurundan denemek istiyordum, komşuların misafir olması nedeniyle sebebim çıkmış oldu. Baklava hamurundandan lezzetli oldu tavsiye ederim.Ayrıca istenirse  üzerine  pudra şekeri serpmeyip meyva soslu şerbet veya baklada olduğu gibi sadece şerbet hazırlanabilir,kızım meyve soslu şerbetli olanıda çok sevdi.

İnsanın kendi yapmasını beğenmesi kolay,başkalarının da yorumları önemli,komşulardanda geçerli yanıt alınca deneme mememnuniyetim dahada keyifli hale geliyor.Gerçi kendi pişirdiklerimden beğenmediğimde oluyor ama ekrana genelde yansımıyor.

Şerbet olarak franbuaz kullandım,çilek ve vişne şerbetide olabilir.Hamuru vaktiniz yoksa önceden hazırlayıp pişirdikten sonra dondurucuya atabilirsiniz.dondurucudan 1 saat önceden dondurucudan çıkarın fırını 200 c  kızdırın ayarını kapatın 10 dakika fırının sıcaklığında ısıtın.Çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin taptaze çıtırlığını muhaza ediyor.

Aynı hamurdan farklı çörek hazırlamak isterseniz buradaki  ve buradaki yapım aşamalı video tıklarsanız size yadımcı olabilir.

Palmiye baklavası meyve şerbetli:

Hamur malzemesi:

Bu hamurdan kenarları hariç 28 tane kurabiye çıktı,4 tanede kenar hamurları sayarsak 32 tane oldu.Bardak ölçüsünü tıklayıp kontrol edebilirsiniz.

  • 3 su bardağı un(240 ml lik bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı yoğurt(200 ml lik bardak)
  • 1 su bardağı fındık yağı(200 ml lik bardak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı toz şeker(baklava olarak hazırlarsanız şekeri eklemeyin)

Üzeri için:

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı istediğiniz marmelat,ceviz ve tahin bile olur(franbuaz marmelatı kullandım)
  • pudra şekeri

Şerbetli Malzemesi:

  • 1 kasefranbuaz
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

 Tarifi:

  1. Şerbet malzemelerini tencereye alalım 10 dakika kaynatalım,limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatalım ocağımızı kapatalım,isterseniz şerbeti süzün,süzmeden kullandım.

Kenarından kestiğim hamurları, biraz daha açarak kare şeklinde kestim,ortasına marmelat koydum,mektup şeklinde katlayıp,üzerine tereyağı sürüdüm fırına verdim,böylece değerledirdim.

Tarif:

  1. Yoğurma kabımıza yumurtayı,yağı,yoğurdu,sirke,tuz,karbonatı alıp karıştıralım,azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur hazırlayalım,hamuru 12 eşit bezeye bölelim, her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açalım,aralarına nişasta serpelim,en üst bezeye nişasta serpmeyelim.
  2. Hazırladığımız hamuru içden dışa doğru nazikçe yırtmadan açalım,yaklaşık yarım milim, yufka inceliğinde olacak,hamuru dikdörtgen şeklinde kenarlarından keselim,ortasına marmelatı sürelim,baklava olarak hazırlarsanız,(hamuruna marmelat sürmeyin)her iki ucundan dıştan içe doğru kıvıralım rulo yapalım.
  3. Streş filime sarıp 1 saat daha da uzun olabilir buzlukta bekletelim,çıkarıp 1,5 santim kalınlığında keselim,yağlı kağıt serili tepsine dizelim,üzerine erttiğimiz ılık tereyağını gezdirelim,önceden ısıttığımız 200° C fırında kızarana kadar pişirelim,yaklaşık 15,20 dakika.
  4. Fırından çıkarıp ılıyınca üzerine bolca pudra şekeri serpelim,servis yapalım.Kurabiyeleri sıcak olarak tüketelim daha lezzetli oluyor,tereyağlı olduğu için soğuk olunca donuk yağtadı geliyor ağıza.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Sultan çöreği

Tahinli rulo

Komşu muhabet masası

“Palmiye Kurabiyesi:Baklavası” üzerine 6 yorum

  1. Yakında olsaydık yapar gönderirdim Deryacığım,İstanbula yolun düşerse beklerim.Sevgiler.

  2. Teşekkür ederim Gülten hanım tadıda lezzetli tavsiye ederim.Sevgiler.

  3. cok guzel olmus canım bır kaç kez yaptım ama resımlemek kısmet olmadı ellerın dert gormesın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir