Kakaolu Fındık Kreması

Merhabalar gününüz aydın olsun,sevdiklerinizle beraber evleriniz huzur dolsun inşallah.Yine kızımın hazırladığı fındık kreması tarifiyle buradayım.Torunumun yemesi için hazırladığı kremayı ben çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz.Evlerinizde hazırlayıp keklerde kurabiyelerde ve kahvaltıda tüketebilirsiniz.Ellerine sağlık kızım iyiki bu tarifi hazırladın ben de herkesle paylaşıyorum.Torunuma ev de hazırlayıp içinde ne olduğunu bildiği yiyecekleri yedirmesine ayrıca çok da memnunum.

Kısmet adlı  okuyucumun bize yazdığı yorum üzerine,bundan sonra yazılarımda ilave olarak,malzemeyi ölçtüğüm bardağıda ekleyeceğim.Okuyucum  sizin verdiğiniz ölçülerde hazırladığım börek  çok yağlı oldu diye yazmıştı,tabiki her kesin evindeki bardak ölçüleri bire bir tutmayabilir,resimdeki bardağı görüp evdeki bardaklarınızla kıyaslama yapabilirsiniz.


Aynı şekilde fıstık kremasıda hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 1 kase kavrulmuş  fındık(350 gr )

Krema Malzemesi:

  • 80 gr tereyağı
  • 6 yemek kaşığı vanilyalı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • yarım fincan süt(resimde gördüğünüz fincan)

Kakaolu kreması,sütün ölçüldüğü fincan.

Fındığın yağı çıkana kadar robottan geçiriniz.Tadı çok lezzetli oldu herkeze tavsiye ederim.Bu malzemeden yukarda resmini gördüğünüz kavanozdan 1,5 kavanoz fındıklı krema çıktı(yaklaşık tahminen 350 gr lık kavanoz).Kakao katmayıp,fındığın çıkan yağın içine 2 yemek kaşığı bal ekleyip sade olarakda tüketebilirsiniz.

Tarif:

  1. Fırını 190° C kızdıralım,fırını  kapatalım,fındığı fırına atıp 10 dakika bekletelim,arasıra altüst edelim,çıkarıp kabuklarını soyalım.Fındığı kavurunca kremanın kokusu kavrulmuş fındıkla  daha bir aromalı  oluyor.
  2. Kabuğu soyulmuş fındığı rondoya atıp yağı çıkana kadar çekelim.
  3. Tencereye sütü,şekeri ve yağı koyup kakao ilave edelim,yağ eriyip şekerle karışana kadar ocakta karıştırarak pişirelim,pişirdiğimiz kremayı ocağı kapatıp  pürüssüz hale gelene kadar çırpıcıyla çırpalım.
  4. Çektiğimiz fındığa azar azar ilave edip tekrar rondoyu çalıştıralım,bu aşamada kızım kakaolu kremayı 3 seferde azar azar ilave edip fındığa kakaolu kremayı yedirdi.
  5. Hazırladığı kremayı kavanoza boşaltıp soğuyunca buz dolabına kaldırdı.İçinde tereyağı ve süt olduğu için kremayı dolapta saklamak gerek yoksa bozulabilir.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Ev yapımı tereyağı

Ev yapımı yoğurt

“Kakaolu Fındık Kreması” üzerine 4 yorum

  1. Ablacım mutlu haftalar ellerine sağlık evde yapılan gibisi varmı özellikle yeşil tabağına bittim maşallah diyim:)))öpüyorum.

  2. Teşekkür ederim Deryacığım,tabak kızımın kahve fincanı tabağı dekor olarak kullandık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir