Ananaslı İrmik Tatlısı

Merhabalar  cumanız hayırlı kandiliniz mubarek olsun.Allahın rahmeti, bereketi üzerinize olsun inşallah.Yine komşu muhabbet  sofrasından irmikli annaslı tatlı tarifi.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo süt
  • 1 tane yumurta
  • 14 kaşık toz şeker
  • 8 kaşık tepeleme irmik
  • 1 tane ananas,süslemek için biraz nane yaprağı

Tarif:

  1. Muhallebi malzemelerimizi pişirme kabımıza alalım iyice çırpıcıyla karıştıralım,ocağımızı yakıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim soğumaya bırakalım.Tatlının kıvamı kazan dibi gibi koyu olmasın biraz daha yumuşak,dokunduğunuz zaman dağılmadan yayılıyor gibi olsun.Koyu olursa çok az  süt ilave edebilirsiniz
  2. Ananası soyalım yarısını dilimleyip kenara koyalım,yarısını püre yapıp soğuyan irmik tatlısına karıştıralım,iyice karıştırıp ıslattığımız servis kaplarına bölüştürelim,üzerine ayırdığımız ananaslarla,nane yapraklarıyla  süsleyileyelim,1 saat buz dolabında dinlendirip  servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Meyveli kar tatlısı

Bül bül konağı tatlısı

Portakallı kup

“Ananaslı İrmik Tatlısı” üzerine 6 yorum

  1. Nefis görünüyor ellerinize sağlık arkadaşım.Porselen demlik çay saati etkinliği için o güzel tariflerinizle bekliyorum sevgiler

  2. Teşekkür ederim Gülten,katılmaya çalışacağım.Sevgiler.

  3. Komşularım çok beğendiler tarifini aldılar Seda.Ananasın aromasıyla irmik birleşince,güzel bir lezzet çıktı ortaya,ananası kek de de uygulayacağım bakalım nasıl olacak tadı.Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir