Buyurun Sıcacık Salep İçmezmiydiniz ?

Merhabalar kar her yeri kaplarken kim sıcacık salebe hayır diyebilir.Tabi ben de hayır demeden yudumladım salebi.Torunumla kartopu oynamaya indik bahçeye eve geldiğimde  kızımın hazırladığı sımsıcacık dumanı üstünde tüten salebi görünce çok sevindik hep beraber içtik.Bel ki sizler de ev de hazırlamak istersiniz hemen resmini çektim.Sıcağı sıcağına yayınlayım bari,bir daha böyle kar yağmayabilir İstanbula.Mügenciğim ellerin dert görmesin çok memnun oldum salepi görünce..

 

Lapa lapa yağan karlar her yeri örttü.

Malzeme Listesi:

  • 5 fincan süt(resimde gördüğünüz kahve fincanıyla ölçmüş)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı salep(aktarlarda bulabilirsiniz salebi)
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • isteğe bağlı vanilya(kullanmamış)
  • üzeri için tarçın

Tarif:

  1. Tarçın hariç bütün malzemeleri tenceremizde karıştırıyoruz,ocakta koyulana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Üzerine tarçın serpip servis yapıyoruz,beş kişilik malzeme,istediğiniz kadar artırabilirsiniz .Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Sütlaç

Damla sakızlı muhallebi

Saray muhallebisi

“Buyurun Sıcacık Salep İçmezmiydiniz ?” üzerine 8 yorum

  1. Ablacım sana katılıyorum bende evde kendim yaparım sahlebi…Ama en çok canım İstanbul’umda vapurda Eminönü’ne geçerken içtiğim sahlepleri özledim:)))öpüyorum.

  2. Eminönünün vapur seferini ben de severim,vapurla karşıya geçerken salep içmedim ama çay la birlikte simit yemeyi özlüyorum.Ekiden köprü yapılmamışken genelde vapurla geçerdik üsküdardan sirkeciye.Şimdi köprüden geçiyoruz,vapur keyfimiz artık yok,dediğin gibi bende özlüyorum vapur seferlerini. Sevgiler.

  3. Fatma Hanım, ne güzel anlatmışsınız. Spora giderken aktara uğrayıp hemen salep alacağım. Dönüşte sıcacık mis gibi içerim:))
    Ellerinize sağlık, sevgiler:)

  4. Teşekkür ederim Aslı hanımcığım, şimdiden sizlere afiyet olsun.

  5. Fatma Hanım, nerede oturuyorsunuz. Geçen gün yazamadım, fotoğraf bizim oturduğumuz yere benziyor. Komşu muyuz yoksa:))
    Çok sevinirim…

  6. Beylikdüzü Ada kent de oturuyorum,otobüslerin kalktığı duraklarının bulunduğu ormanın arkası oluyor,ben de merak ettim şimdi heyecanlandım, siz de buralardasınız.Ben de çok sevinirim komşuysak eğer.

  7. Komşuymuşuz ama o kadar yakın değilmiş maalesef:((
    Biz Bahçeşehir-Esenkent’te oturuyoruz. Apartmanlar bizim oradaki sitelere çok benziyor, sevindim ben de yürüme mesafesinde komşuyuz diye. Ama bir ara denk getirip görüşmek isterim. Beylikdüzü’nde tam Medicana’nın karşısında eşimin ailesi oturuyor. Oraya yakın mısınız?
    Sevgiler:)

  8. Medikana bize yürüme mesafesinde çok yakın,geldiğiniz zaman beklerim.Perşembe günü biletimi aldım hava muhalefeti olmassa,çok kar yağacağı söyleniyor. Denizliye oğlumun yanına gidiyorum 15 gün kalacağım,döndüğüm zaman buralara gelirseniz görüşelim inşallah.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir