El Emegi Göz Nuru

Merhabalar gününüz aydın,sevdiklerinizle beraber evleriniz huzur bereketle dolsun inşallah.Bu sefer değişiklik yapıp,yemek yerine benim hobi olarak  oyalayandığım  oyalanırken de mutlu olduğum,keyif aldığım el emeklerimden bu dantel olabilir veya başka el ürünü olabilir resimleyip sayfama ekleyeceğim.Yemek tarifleri sunarken tıkandığım dönemler oluyor,canım ne kıpırdamak nede yemek yapmak istiyor.Öyle dönemlerde başka şeyle uğraşıp, böylece bu açığı kapatmış olurum.Hem sayfamız boş kalmamış olur, fayfamızı gelen ziyaretçilerimiz  eli boş dönmemiş olurlar,bilmem sizlerinde hoşuna gidermi bakalım bunu  zaman gösterecek.

Örneği çıkardıktan sonra Farklı ebatlarda kullanacağım yere uyguladığım örtüler, kendi göz zevkime göre uyguladım. Örneklerde  gördüğünüz gibi üç tane farklı desen oluşturdum.Bu uygulamaları  13  sene önce bir dergiden ilham alarak oluşturduğum motifleri resimlerini çektim. Resimde  masa örtüsü olarak hazırlanmış desenlerden yola çıkarak şimentablası,sehpa örtüsü,vitrin parçası olarak hazırladığım örneklerin umarım sizlere de ilham olur.İlham aldığım derginin adı benissimo dantel 1992 senesinin,  17. sayısı.Masa örtüsünün tamamını örmeyi gözüm kesmediği için, göbeğinden aldığım deseni şimentablası olarak kullandım. Artık dantel yapamıyorum nedense tembellik geldi üstüme,tabi bu  bir bahene artık kendime başka  meşkale bulduğum için dantel örmeyi bıraktım.Daha çok yemek resmi çekip yazılarıma ekliyorum, hala dantel örmeyi seviyorum galiba, bu resimlere bakınca tekrar örme isteği uyanıyor, yeniden denemeliyim örmeyi.Eğer okuyucularımdan ilgenen olursa  desenlerin taslak  foto kopisini yollarım.

Sehpa örtüsü uzaktan ve yakın çekim olarak resimledim,ucundan başlayarak artılıyor,ortasına gelince artırdığımız kadar kesip uca geliniyor.Kenarları bütün olarak tarbzan yapılarak mötif tamamlanıyor,masa örtüsünün göbeğinden örnek alarak tamamen kendim uyarladım.Tok durması  için 6o numara dantel ipliği kullandım,vitrinlere uyguladığımı 70 numara dantel ipliği kullandım.Masanın üzerine  ördüğümü kalın  24 numara ağ ipi kullandım burdaki resimler yeterli olur diye  onun resmini çekmedim.

Yine örtünün göbeğindeki gül desenini böyla uyguladım.Aynalı büfe için.

Desenin içinden tek gül motifini vitrinler için  uyarladım.

Yine tek gülü için uyarladığım başka vitrin örtüsü.

 Bu da ilham aldığım benissimo dergisindeki masa örtüsü,sadece orta göbeğini ördüm, resim benim değil dergiden aldım.Bakalım sizlere de ilham verecekmi

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Kardeşimin el emeği göz nuru.

“El Emegi Göz Nuru” üzerine 30 yorum

  1. Ablacım maşallah bende asla boş duramam ama danteli bilmiyorum.Ellerine,emeğine sağlık öpüyorum.

  2. Teşekkür ederim Deryacığım,çalışan el paslanmaz sevgiler.

  3. Teşekkür ederim Sibel ben de çok severim, epeydir ara vermiştim,yeniden heveslendim.Sevgiler.

  4. masa örtüsünün yakın görütüülerini yayımlarsanız sevinirim.Ellerinize saglık.

  5. Merhaba Cansu makinamın en yakın ayarında çektim resimleri,ancak bu kadar oluyor.Tekrar çekip en kısa zamanda siteye koyarım.

  6. Birşi değil Cansu en kısa zamanda çekerim dediğim mutfak masa örtüsü,masa örtüsü deyince onu istediğini zannettim,yorumu tekrar gözden geçirince derğideki masa örtüsü olduğunu anladım.Derğideki masa örtüsünü bütün olarak örmedim yazıyı okumadın her halde sadece şimen tablası olarak ördüm.Ama dergide şeması var bütün olarak ancak şemayı çekip ekleye bilirim.Şimdiden kolay gelsin.

  7. Merhaba Cansu(ev hanımı mail yorum bırakan)istediğin örneği kızım senin posta adresine mail atıp yolladı bir sorun çıkarsa arayabilirsin,alpı almadığına dair haber verirsen sevinirim.Kolaylıklar.

  8. merhaba ben msn baktım yok tekrar yollarsanız sevınırım tesekkurler

  9. Tamam Cansu en kısa zamanda kızıma tekrar posta kutunu yollattırırım.

  10. Cansu, kızım resimleri tekrar kaydedip, yorum yazarken yazdığın e-posta adresine yolladı. İnşallah bu defa sorun yaşamazsın. Eline ulaşmayacak olursa e-posta adresimize adresini yazıp gönderirsen, kağıda çıktı alıp kargoyla yollamaya çalışırım. Posta adresimiz: info@mutfakpenceresi.com sevgiler.

  11. hayran kaldım hemen örmek istiyorum şu sadece ortasını ördügünüz ince uzun şömentablasını lütfeenn varsa şemasını yayınlar mısınız???böyle çok zor çıkarması modeli…şimdiden teşekkürler ellerinize sağlık…muhteşem olmuş….

  12. Merhaba Yağmur posta kutununa şemayı kızıma yollatırım,şimdiden kolay gelsin.

  13. Merhaba Yağmur posta utuna istediğin şemayı yolladık,bir sorun olursa mail at tekrar.kolay gelsin.

  14. kusura bakmayın tekrar size mail atamadım o sebeple yorumlara yazıyorum ALLAH RAZI OLSUN…siz elinizden geleni yaptınız …yalnız sayıları pek seçemiyorum ortadan mı başlanacak???hakkınızı helal edin….burada kolay görünüyor ama şemada gözüm korktu :)yapabilirsem yapacağım inşaallah…şimdi en üstteki şömentablası ağ ipiyle mi örülmeli???

  15. Yağmur hanım şemanın resmini aldığınıza sevindim ne demek helal olsun yeterki size faydası dokunsun. Faks makinası varsa,bilgisayarda çıktısını alırsan örneği daha kolay çıkartabilirsin,kareleri daha net görebilirsin,örneği ortadanda yapabilirsin,ortadan başlarsan artırarak en uca gelirsin motifi kapatırsın.Tekrara ortaya dönüp aynı şekilde öbür uca kadar artırıp eksiltip motifi tamamlayabilirsin.ne kadar açıklayıcı oldu bilemiyorum,ben elindeki şemeya bakarak göbeğin, uç kısmından başlayarak örneği ördüm.Sonradan kenarlarına sık iğne doldurdum.Sende öyle yapacaksın diye bir kural yok nasıl kolayına geliyorsa öyle başla,örneği kurduktan sonra gerisi kolayca örülüyor merak etmeyin.Örneği kurarken etrafınızdan bu işi iyi bilen birinden yardım alabilirsiniz,örnek kurulunca gerisi kolaylıkla yapılabilir.Masa örtüsü olarak ağ ipiyle örülmüş,ben şimen tablası olarak kullanacağım için,sitede verdiğim aynanın önündeki şimentablayı kalın düşer diye ören bayan altı kat 60 numara iplikle ördüm,aynı örneği yine göbek olarak ağ ipiyle masa üstüne uyarladım onun resmini site koymadım ama gerekiyorsa çekip koyarım,aynı örnek olduğu için gerek duymadım.Kolaylıklar diliyorum.

  16. fatma hanım ellerinize sağlık çok güzel örtü olmus bende ağır modelleri seviyorum sehpa örtüsü muhteşem uzun zamandır arıyordum sayenizde buldum sizden ricam ağır modelleri yayınlayın sizden bir ricam daha olacak modelin fotokobisini ev adresime yollarmısınız , teşekkür ederim ellerinize sağlık kib ellerinizden öperim

    Adresi ben silmiştim ilk yorumdan, ikincisini farkketmemişim Tuana,yinede arkadaşına öyle demen hoşuma gitmedi.Uyardığın için teşekkür ederim,yorumdan adresi sildim diye siteye girip kontrol etmemeiştim,yeniden okuyunca farkettim.

  17. fatma hanım ellerinize sağlık süper bir model rica etsem fotokobisini mail adresime gönderirmisiniz ulaşmazsa ev adresime gönderirmisiniz adresim teşekkürler

  18. İlknur hanım örtünün şemasını posta kutuna gönderdim bir sorun olursa mail yada yorum bırakabilirsin.Adresini bir kenara kaydettim,yorumdan sildim kötüye kullananlar olabilir.Şimdiden kolay gelsin,mail adresinde sana ulaşmassa bilrdirisen postayla gönderirirm o zaman.

  19. fatma hanım şimen tablanın şemasını aldım kareli kağıda çıkarıyorum daha rahat oluyor teşekkürler rica etsem adresi silermisiniz yukarda kib saygılar

  20. fatma hanım anneler gününüzü kutlarım sayenizde güzel bir model yapıyorum saygılarımla

  21. Teşekkür ederim İlknur seninde anneler gününü kutlarım.

  22. fatma hanım şimen tablanın fotoğrafını net bir şekilde mail adresime gönderebilir misiniz

  23. Çiğdem hanım masa örtüsünün şemasını yolladım, bir sorun olursa tekrar yorum yaz yeniden göndereyim,şimdilik mail gitti görünüyor.kolay gelsin.

  24. ilk örneğinize bayıldık annemle birlikte.fotokopisini yollayabilirim demişsiniz eğer mümkünse ilk örnek(şemantablo olan onun fotokopisini)yada fotokopisinin resmini gönderebilir misiniz?mail adresimede gönderebilirseniz inanın çok sevinirim:)

  25. Merhaba Derya şemayı gönderdik, gitti görünüyor,sorun çıkarsa arayabilirsin.Şimdiden kolay gelsin.Eğer örersen yorum yazarsan çok sevinirim.

  26. Lütfen bana bu güzel ve harika masaüstünün haritasını e-postayla gönderin…Çok teşekkür ederim.

  27. Teşekkürler, Fatima Khanum Aziz. Teşekkürler, fakat herhangi bir şekilde indirilmeyecek, lütfen bana farklı bir format gönderiniz.Örneğin, jpk, pdf.Çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir