Fırında Kabak Kızartması

Merhabalar pratik hazırlanışı çok kolay nefis tarif tam benim damak tadıma göre. TV  yemek  proğramında Elif  Korkmazel hazırladı belki seyredenler vardır.Elif hanım önce yağa bulayıp sonra una buladı,bu şekilde hazırlanırsa çok un ve yağ kullanılıyor. Sizlere tavsiyem, ikinci sefer pişirdiğim zaman kabakları halka şeklinde  doğradım, baharatını,tuzunu serptim iyice harmanladım,üzerine 1 çay bardağından biraz eksik  zeytinyağı döktüm karıştırdım, 4 yemek kaşığı mısır unu serptim,mısır ununu kabakları  karıştırarak her yerlerinin eşit şekilde unlanmasını sağladım,tıpkı fırında patates kızartmasında olduğu gibi.Tepsiye dizerek fırına verdim.Böylede oldu lezzetinden birşey kaybetmiyor,hatta daha lezzetli oldu diyebilirim.Böylece daha az un ve yağ kullanmış oldum.Tek başına yoğurt dökmeden bile yeniyor çerez gibi.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo kabak
  • 1 büyükçe kase un
  • 1 kase zeytinyağı
  • tuz,karabiber,kekik,nane,pul biber

Tarif:

  • Kabakları halka şeklinde doğrayalım,kaseye unu koyup,tuz,baharatları serpelim karıştıralım,kabakları önce una sonra zeytinyağına batırıp balık sırtı şeklinde tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 200° C fırında yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirelim,üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapalım,işte bu kadarcık.Afiyet olsun.

Bu yazıları da okumak isterseniz tıklayınız.

Kabak salatası

Kabak yemeği

Zetinyağlı kabak

Domates soslu zeytinyağlı kabak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir