Patates Topları

Merhabalar hayırlı cumalar. İkinci iftar sofrası misafirlere   için hazırladığım patetes topları ilk portakal ağacında gördüğüm ve daha sonra bir çok arkadaşlarında  sitesinde bulunan bu da benim tarifim.Aslında tarifi çok basit yazmaya bile gerek yok,ama yinede içindekilerin belirli olması nedeniyle yazdım.

Menümüzde:

Tarhana çorbası(börülceli)

Fırın köfte

Sade Pilav

Zeytinağlı taze fasulye

Patates topları

Salata

Fırın sütlaç

Malzememe Lisesi:

  • 4 tane patates
  • 100 gr eski kaşar(rendelenmiş olarak)
  • pul biber,karabiber
  • çok az zeytinyağı

Üzeri için:

  • nane,dere otu,havuç,taze kırmızı biber(çok ince olarak kıyılmış)

Tarif:

  • Patateslerin kabuklarını soyalım haşlayalım soğutalım,püre haline  getirelim,baharatını,rendelenmiş kaşarı,yağı  ilave edip karıştıralım,karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım,yuvarlarken elimizi mutlaka ıslatalım,kıydığımız otlara bulayalım,servis tabağına alalım.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

İtar menüsü-12

İftar menüsü-13

İftar menüsü-14

İftar menüsü-15

ftar menüsü-16

İftar menüsü-17

İftar menüsü-18

İftar  menüsü-19

İftar menüsü-20

 

“Patates Topları” üzerine 2 yorum

  1. Ellerinize sağlık ,çok güzel görünüyorlar.Beş çaylarının yanına da yakışır.HADDİM OLMAYARAK sizin gibi bir yemek ustasına bir tavsiyede bulunmak isterim .Bunu birde yumurta akına bulayıp,tel şehriyeye buladıktan sonra kızgın yağda kızartırsanız oda değişik oluyor.Yıllar önce küçükken denediğim bir tarif tir.Şimdi köftenin yanında çocuklarıma yapıyorum.Adını Saçaklı patates köftesi diye biliyorum.Fırsatını buldukça tecrübelerinizden yararlanmaya çalışıyorum.EMEĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER….

  2. Estağfurullah Gülcan senin güzel dileğin. Bende sizin gibi ev hanımıyım değişik yemekleri deneyerek öğrendim,zaman zamna hüsrana uğradığımda oldu.Ama denemekten vaz geçmedim,halen de öğrenmeye devam ediyorum.Fırsat bulduğum zaman tarifindeki gibi denerim inşallah,ama ben yine de kızartma yerine daha hafif olması için fırına atarım,çok lezzetli olacagına eminim.Patatesin her yemeği güzel oluyor severek yiyorum,hele patates yemeğine bayılırım.Segiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir