Badem Kraker

Badem Kraker

Merhabalar  ma aile  döndüğümden beri griple mücedele ediyoruz.Evde devamlı kaynattığım ıhlamur,kuşburnu,limon zerdeçal,zencefil çayı içmekten içim dışım ıhlamur çayı oldu.Eskiden mikroplar mülayim akıllı usluydular,geldikleri gibi çabucacık vucuttan atılıp usluca giderlerdi. Grip olduğumda ıhalmur çayını içerdim kat kat giyinip yatakta bir güzel terlerdim.İki gün sonra dimdik ayakta olurdum.Mikroplarda bir tuhaf  reklamlardaki gibi canavarlaştılar grip virüsü   bir kere gelmeye görsün  geldimi gitmek bilmiyor,keçi gribi dedikleri doğru inatla vucuda yapışıyor,öksürmekten devamlı burnu lovoboda temizlemekten bitap düştüm.Önümüzde kağıt havluyla haşır neşir muhabbetteyiz. Alla şükürler ilçları içmeye başlayınca biraz daha iyiyim,ev dekiler de toparlamaya başladı kendini.Bilgisayar başında fazla oturamıyorum önceden hazırladığım bu yazıyı yayınlayıp çıkacağım, hastalık haberleriyle sizleri bunaltmayım , tarifime geçeyim.Hazırladığım bu krakerleri çocuklarınızın beslenmesine koyup gönül rahatlığıyla  yedirebilirsiniz,büyüklerede atıştırmalık olarak veya çayla birlikte mükemmel gider.Çünkü   içinde  ne olduğundan emin olduğunuz bir tarif çokta lezzetli kıtır kıtır.Sadece peynir,su ve tereyağı var, hazırladığım tarifi deliciouse days .com dan aldım.

Badem Çubuk Kraker

Çubuk Kraker

 

Malzeme listesi:

  • 1,5 su bardağı un(yarısını beyaz un yarısını tam buğday unu kullandım 240 ml lik bardak)
  • 125 gr tereyağı
  • 100 gr yağlı peynir
  • 2 yemek kaşığı haş haş tohumu
  • yarım çay bardağı soğuk  su(orta boy çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Hazırlık Aşaması

Tarif:

  • Oda sıcaklığındaki teryağını ve un hariç diğer malzemelerimi yoğurma kabıma alıp karıştırdım,yavaş yavaş unumu ilave ederek ele yapışmayan hamur yoğurdum hamuru ikiye ayırdım.
  • Hamuru streç flim üzerine yayıp merdaneyle 5 mm kalınlığında açtım yuvarlak kesiciyle, ben gazoz kapağıyla   hamuru kestim,yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizdim.
  • Ayırdığım diğer hamuruda açarak 1 mm kalınlığında 15 santim boyunda kestim,yağlı kağı serili tepsiye dizdim.
  • Önceden ısıttığım 170° C fırında yaklaşık 20,25 dakika hafif kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Tuzlu pastahana kurabiyesi

Lorlu tuzlu  kurabiye

Soğan kurabiyesi

“Badem Kraker” üzerine 6 yorum

  1. Fatma hanımcım geçmiş olsun dikkat edin kendinize.Bayıldım ben
    bu krakerlere ellerinize sağlık sımsıcak sevgiler.

  2. Çok geçmiş olsun söylediğiniz gibi artık hastalıklarda eskisi gibi değil bir türlü gitmek bilmiyor:( ellerinize sağlık çok geçmiş olsun

  3. Çok geçmiş olsun Fatma Hanım. Havalar tam hastalık havası dikkat etmek lazım. Eve geldi mi herkesi dolaşıyor malesef.
    Buna çok yakın bir tarifle ben de yapıyorum bu krakerlerden çok ama çok lezzetli oluyor. Sizinkiler de inanılmaz güzel olmuş, ellerinize sağlık olsun.

  4. Teşekkür ederim Derya hanımcığım ,ev atolyesi,Aslı hanımcığım ilaçları aldıktan sonra daha iyiyim yatıp istirahat ediyorum inşallah geçecek.Bu sene kar yağmadığından olsa gerek mikroplar kırılmadı,herkes grip bu nada şükür hamdolsun.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir