Fırında Pişmiş Pancar Salatası

Merhabalar pancarı bir de böyle deneyin.Fırında közlenen pancar elma gibi lezzetleniyor,içindeki şeker tadı közlenince yoğunlaşıyor.Üzerine  sıkılan bol limon ve yeşilliklerle birlikte lezzetine lezet  katıyor.Rengi suda pişen kadar berrak olmadı fakat fırında pişen pancarın toprak kokusu kayboluyor.Geriye kalan lokum yumuşaklığında lezzet,dayanamayıp hatta salata olmadan bir tanesini elma gibi soyup yedik.Pazarda pancarı satan beyefendi alırken bize sordu nasıl pişireceksiniz?Haşlayarak pişireceğimi söyleyince bir de fırında kabuklarıyla pişirmeyi deneyin ,daha lezzetli oluyor suyu içinde kalmış oluyor.Denemek için 3 tanesini fırına attım görüntünün dışında tadından memnun kaldım.

Malzeme Listesi:

  • 3 tane pancar
  • 3 kök brokoli
  • 1 tane havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze sarımsak
  • 1 avuç taze nane
  • zetinyağı,limon, tuznar ekşisi,sirke

Bu da Mustafa Habib kuzumun(torunum) çektiği fotağraf,makinayı elimden aldı tutturdu bende çekicem diye  ben de verdim eline çekti,tereddüt ettim makinayı verirken çekebileceğini ummuyordum resimi titretmemiş maşallah.Nedersiniz gelecek vadediyormu?Boynuz kulağı geçicek galiba. Sanki pozisyonu haricinde benden güzel çekti resmi.Bu resim karesi ona hatıra kalsın diye silmedim.

Tarif:

  • Fırınımın ayarını 200° C getirdim pancarları tepsiye koyup 35  dakika pişirdim,ılıyınca kabuklarını soyup jülyen doğradım servis tabağına aldım.
  • Tencereye biraz su koyup kaynattım,içine batmayacak şekilde süzgeç oturtup brokolileri süzgece yerleştirdim kapağını örttüm,kaynayan suyun buharında 10 dakika haşlayıp soğuttum.
  • Brokoliyi pancara ekleyip,nanesini, sarımsağını,havucu doğradım,kasede,limonu,zeytinyağını,tuzu,nar ekşisi,sirkeyi karıştırıp salatanın üzerine  gezdirdim.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Brokoli salatası

Karnabahar salatası

Beyaz lahana  salatası 2

Yoğurtlu pancar salatası

“Fırında Pişmiş Pancar Salatası” üzerine 5 yorum

  1. Fatma hanımcım tabağı görünce aklım başımdan gitti pancarla
    harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık sımsıcak sevgiler.

  2. Tavsiye ederim Derya hanımcığım fırında da çok lezzetli oluyor.Segiler tatilinizin güzel geçmesi dileğiyle.

  3. Pancarı pişirmek hiç aklıma bile gelmemişti..
    Ne güzel gözüküyor,ilk fırsatta denicem inşaallah..
    sevgilerimle..

  4. Ben de ilk defa denedim Zeliha tadını beğendim tavsiye ederim.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir