Kestane Püreli Kurabiye

Merhabalar kestaneli kurbiyeyi torunum çok sevdi 3 tane yedikten sonra dördüncüsünü isteyince iştahı kırılmasın diye kaldırdım.Bir daha ki sefere kestaneli kek de denemeyi düşünüyorum vakit bulursam.Üzerine süs olarak kullandığım çikolatayı,nescafe(neskafe) yerine ceviz veya kestane püresiyle karıştıp üst yüzeyine batırsaydım daha iyi olacaktı sanırım,kahve kokusunun aroması kestane tadını bastırmıştı,sadece öneri kahve kokusunu tadını seviyorsanız tarifi aynen uygulayabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 2,5 Su bardağı tam buğday unu(240 ml bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış robottan geçirilmiş  kestane püresi
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1  çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 50 gr organik bitter çikolata

Üzeri İçin:

  • 50 gr rendelenmiş organik  bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı nescafe(neskafe)

Küçük gurme tadım kontrolunde. Maşallah nazar değmez inşallah.Tadından emin olabiirsiniz  kontrolden geçip tam not almıştır.

Tarif:

  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabıma alıp karıştırdım,yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurdum,üzerini örterek  dolaba kaldırdım,15 dakika dolapta bekletip çıkardım,tezgaha streç filim serip hamurumu yaydım,merdane yardımıyla 1,5 santim kadar inceltip kalıpla kestim.
  • Robottan geçirdiğim çikolata ve nescafe yi düz bir tabağa alıp,kestiğim kurabiyelerin sadece bir yüzünü kırılmış çıkalataya ve nescafe  karışımına batırıp,yağladığım tepsiye dizdim.
  • Önceden ısıttığım 180° C fırında 15 dakika çok fazla kızarmadan  pişirdim.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Kavala kurabiyesi

Pudingli kurabiye

Cevizli top kurabiye

“Kestane Püreli Kurabiye” üzerine 9 yorum

  1. Anneciğim seni çok özledik. Torunun bu kurabiye tarifini görünce, senin evinde nasıl yediğini anlatıp durdu. Tahmin edersin ne dediğini “hımmmmm düzeelll!”. Tek tek tariflerine baktı ve “çalışmam lazım, çok işim var” diyip tüm resimlere kendince yorumlar yaptı.

    Bize nefis yemeklerini yedirdiğin için çok şanslıyız. Tekrar ellerine sağlık, ellerin dert görmesin canım annem.

  2. Teşekkür ederim kızım,yorumunu okuyunca çok duygulandım, ben de sizleri özledim en kısa zamanda kavuşmak dileğiyle,öpüyorum hepinizi.

  3. Torununuza maşallah. Kan olsun can olsun anneannesinin güzel kurabiyeleri:)) Kestane bu, herşeye çok yakışır eminim çok lezzetli olmuşlardır. Görüntüsü harika.
    Ellerinize sağlık.

  4. CANIM KURABİYELERİ COK BEYENDİM ELLERİNE SAĞLIK BENDE MISTAFA HABİBİ GORUNCE GELDİN ZANNETTİM SENİ VE İPEK BEBEYİ ÖPTÜM BURÇİN VEMURATA SELAMLAR

  5. Maşallah ne kadar iştahla yiyor. Çoçuklar pasta kurabiye konusunda seçiçi oluyorlar bazen. Tprun sevmişse demek çok güzeldir. Elinize sağlık.

  6. Selam ablacığım daha henüz dönmedim.Gelmeden önce yazdığım yazıları buradan yayınlıyorun.

    Teşekkür ederim Aslı ve Samire hanım,üstüne serptiğim kave aroması kestanenin kadını bastırsada lezzetinden bir şey kaybetmedi,sadece çikolataya bulamamız yeterli olur sanırım,illada kahve koymamız gerekirse çok az 1 çay kaşığı koymamız daha güzel olur.

  7. Davetin için teşekkür ederim Saniye(merakiyidir.com).Denizli de oğlumun yanındayım,onun bilgisayarında fotoşop kurulu değil,yazılarımı gelmeden önce hazırladım otamatik olarak buradan yayınlıyorum.İstambula Şubatın 15 önce dönebilirsem katılmaya çalışacağım.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir