Fırında Patlıcan Nasıl Kızartılır?Kış Hazırlıkları

Merhabalar kaç gündür siteye yazı yazamıyordum, penceremin yazı sayfasına girilemiyordu.Damadım sorunu halledince  yazı sayfasına kavuştum. Sizlerle paylaşmak istediğim konu eğer kış hazırlıkları bölümünde patlıcan közleme yazısını okuduysanız orada  kardeşimin  karnıyarık yemeğini fırında kızartarak hazırladığını , ben de hazırlayıp siteye yazacağımı yazmıştım.Fırında kızarttıktan sonra soğuyunca poşetlere  koyup, dondurucu da uzun süre muhafaza edilebiliyor.

Fırında patlıcan kızartması tarifi.

Kış hazırlıkları fırında kızartma tarifi.

Geçen sene iki torba hazırlayıp dondurucuya koydum kış girince ihtiyacım olduğu zaman akşamdan dolabımın normal sebzeliğe çıkarıp ertesi günü pişirdim.Sanki yeni kızarttılmış gibi tadında ve lezzetinde bir değişiklik olmuyor. Patlıcannın daha henüz kışa hazırlık zamanı gelmedi ama ağustos’un sonlarına doğru hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz.Şimdi sizlerle paylaştığım hazır ramazan yaklaşırken, ramazana hazırlık olsun diye pişirip poşetlediğim patlıcanlar.

Poşetlenip dondurucuya girmeye hazırlanmış  patlıcanlar.

Malzeme listesi:

  • 2 kilo patlıcan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tarif:

  • Önce patlıcanları alaca soyup, iyice tuzlayalım bir kenarda 10 dakika bekletelim.
  • Güzelce tuzu gidene kadar yıkayıp, kağıt havluyla kurulayalım.
  • Biz bu işlemleri yaparken fırınımızı 200° C ayarlayıp  kızdıralım, kuruladığımız patlıcanları tepsimize her yerini yağlayarak dizelim.
  • Arada bir öbür yüzünü çevirerek kızartalım, yaklaşık benim fırınıma göre 25,30  dakika, fırından çıkarıp soğumaya bırakalım , soğuyunca poşetleyip dondurucuya yerleştirelim.

not: Patlıcanlar büyük fırınmda daha kısa sürede kızardı, mini fırında pişirdiğim daha uzun sürede kızardı.Kızarma süresini kendi fırınızın kızgınlığına göre ayarlayabilirsiniz.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Kış hazırlıkları-4 közlenmiş patlıcan .

Kış hazırlıkları:domates sosu .

Kış hazırlıkları kırmızı :kırmızı biber domates sos.

“Fırında Patlıcan Nasıl Kızartılır?Kış Hazırlıkları” üzerine 12 yorum

  1. Fatoşum bakıyorum kış hazırlıklarına başlamışsın biz daha başlamadık artık bakar bakar yaparız…

  2. Erkenden başladımki yazmaya fırsatım olsum.öptüm ablacığım.

  3. sonunda oldu girebildim siteye dediğin gibi yaptım öpüyorum ablacım

  4. Elerine sağlık Filiz güle güle yersin sağlıkla inşallah.

  5. Ablacım yeni tariflerini beklerim sen de güle güle ye.!

  6. ellerinizi sağlık çok işime yaradı bende yapmak istiyordum ama herkes başka birşeyler söyleyerek kafamı karıştırdı sizin tarifiniz çok kolay ve lezzetli görünüyor tekrar tşk ederim 🙂

  7. arkadaşım selam tariflerinzden yararlanıyorum.teşekkür ederim.bu patlıcan kızartması mikro dalga fırında denedinizmi olurmu acaba birde kavonoza kışın kullanmak icin nasıl hazırlıyabilirim bir tarifiniz varmı sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir