Siz Tarhananızı Nasıl İçerdiniz?

Merhabalar evet siz tarhananızı nasıl içmeyi seviyorsunuz?Kıymalı, mis gibi tereyağ da kızarmış ekmekli,nanelimi. Yoksa benim gibi sade tereyağlı tarhana kokusunu içinize çeke çeke mi içmek isterseniz.Her ne şekilde içmek iserseniz için türk mutfağının vaz geçilmez besleyici, doyurucu çorbasını bir de böyle deneyim.Genelde benim tercihim sade ama dünürüm fatma hanımın bu şekilde pişirdiğinide seviyorum.Gayet lezzetli oluyor, fatma hanımada kulakları çınlasın teşekkür ediyorum tarif ve gönderdiği tarhana için ellerine sağlık .Hele de kışın kar yağdığı, soğuk olduğu zaman ocakta sıcacık çorbanız kaynıyorsa , pişirirken bile içiniz ısını verir.Bundan 25 sene önce kendi tarhanamı kendim hazırladım.Şimdilerde o kadar tembelliğe alıştım ki tembelliğimin sebebi bir de eş dost  sağ olsun yapıp gönderiyorlar biz de faydalanıyoruz. Allah razı olsun gönderenlerden.Ama bu sene niyetliyim hazırlayıp siteye yazacağım inşallah.Geçelim tarife.

Malzeme Listesi:

  • 4 su bardağı su
  • 1,5 türk kahvesi tarhana
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı haşlanmış börülce
  • 1 avuç kurtulmuş biber
  • yeterince tuz.pul biber, nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, zeytinyada olabilir
  • 1 diş sarımsak

Tarif:

  • Tencereye tarhanayı, haşlanmış börülceyi, salçayı ve suyunu koyup 15 dakika bekletin, eğer acil pişirmeniz gerekiyorsa bekletmedende pişirebilirsiniz.
  • Ocagın altını yakın, içine biberleri, sarımsağı ilave edin çorbanızı karıştıra karıştıra pişirin bu aşamada çorbanız koyu olursa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz, piştikten sonra tuzunu atın, teryağını ocakta kızdırın pulbiber, nane serpin hazırladığınız bu karışımı sıcacık çarbanın üzerine gezdirin.Afiyet olsun.

Not: İsterseniz küp şeklinde doğradığınız ekmekleri teryağında kızartın,kaselerin üzerine servis yapın

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Kremalı brokoli çorbası .

Mercimek çorbası .

Ispanak kökü çorbası.

Mahluta çorbası .

“Siz Tarhananızı Nasıl İçerdiniz?” üzerine 4 yorum

  1. Mis gibi olmuş Fatma Hanım, pişirenin de tarhanayı hazırlayanın da ellerine sağlık. Ben hala kendim yapıyorum… Ev tarhanasının lezzeti de, kokusu da ayrı olur…
    Sevgiler…

  2. Merhaba aslı hanım kendi tarhananızı hazırlamanız ne güzel, eskiden ben yazdan kendim hazırlardım, tadık eş doş hazırlayıp gönderiyorlar sağolsunlar bana fırsat kalmıyor.Bu sene yaz bitmeden hazırlamak istiyorum inşallah fırsat bulurum.Sevgiler.

  3. Merhaba mutfakmacerası biz de ailece severek içeriz.Sanırım istisnalar dışında sevmeyen yoktur her halde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir