Taze Naneli Kurabiye

Merhabalar taze naneli kurabiyeyi Tuz Biber Dergisi kurabiye etkinliği için hazırladım.Kurabiyeyi ısırdığınız zaman nane şekeri yiyormuşunuz  gibi hissediyorsunuz torunumun da onayından geçtikten sonra yazmaya karar verdim.Nane şekerinden yola çıkarak hazırladığım kurabiyeyi torunum kadar umarım sizlerde beğenirsiniz.Her nekadar şekere  benzemesede yerken nanenin ferehlığı ve aroması agızda yayılıyor,damağınızda hoş bir tat kalıyor.Bu kurabiye tarifimde Tuz Biber Dergisinin 2010 Nisan sayısının kurabiyeler etkinliğinde yayınlandı.

Malzeme Lisesi:

Tarif:

  • Naneyi robotta 2 yemek kaşığı  toz şeker koyarak püre haline getirdim yoğurma kabıma aldım.
  • Oda sıcaklığındaki yağımı, yumurtanın sarısını,sekeri,lor peyniri ve fındık yağını,limon kabuğu rendesi katarak iyice yoğurdum.
  • Yavaş yavaş unumu ekleyerek kulak memesi kıvamın da ele yapışmayan hamurumu hazırladım.
  • Hamuru unladağım tezgahın üzerine  yaydım oklavayla hafif düzleştirdim.
  • Kurabire kalıbıyla kesip, yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
  • Üzerine yumurtanın beyazını sürüp ,toz şeker serptim.
  • Önceden ısıttığım 190° C fırında 15 dakika pişirdim.
  • Kurabiyeyi kalıpla kesmek zorunda değilsiniz,videosunu yayınladığım gibi yuvarlayıp şekil verebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

“Taze Naneli Kurabiye” üzerine 10 yorum

  1. Torun onayından geçtiğne göre çok lezzetli olmuştur :)) ellerine sağlık, görüntüsü de çok hoş.

  2. Vallahi naneyi cok seven biri olarak tadini merak ettim dogrusu…Bahcemede taze naneler boy gösterince yapmak niyetindeyim…Tesekkürler-sevgiler

  3. Merhaba Serap tadı kurabiye tadın da yerken nane aromasını baskın şekilde hissediliyor.Sıcakken billahsa daha lezzetli.İnşallah pişirdiğiniz zaman beğenirsiniz.Sevgiler.

  4. merhaba bu tarife damla çikolata eklemek istersek ve kakao ölçü acaba ne olmalıdır

  5. merhaba ellerinize sağlık.içinde lor olduğuna göre demekki yumuşak çok hoş bir kurabiyedir.insallah denemeyi isterim.fakat kızım çikolatalıları daha bir severek yiyiyor.o yüzden acaba buna hangi ölçüde damla çikolata ve tabii kakao eklemeliyiz.şimdiden teşekkür edrim iyi günler

  6. Merhaba Filiz 200 ml bardakla 1 su bardağı yeterli olur.Kakao koyarsan 2 yemekkaşığı dolu dolu yeterli gelir,çikolata kullanmassan sadece kako koyarsan 1 paket kakao kullan 25 gr.
    Şimdiden kolay gelsin ellerine sağlık,umarım beğenirsin,pişirdikden sonra tekrar geri dönüp yorum yazarsan çok sevinirim.

  7. çok teşekkür ederim .inşallah deneyince yine yorum yazarım.bu aralar hayat biraz yoğun..

  8. merhaba
    tarifinizi sonunda yaptım.2 ölçü yaptım ona göre ununu bir kapta hazırlamıştım.taze naneyi kış günü ama 3 demetten yaptım 1,5 su bardağı oldu.hal böyle olunca tabii ki un az geldi hamur elime yapıştı.ben de kavanozdan nişasta döküp döküp hamuru istenilen hale getirdim.2 bardak çikolata 4 yk kakao koydum.çok güzel olduğunu söylediler ama nane aroması az geliyor.çok teşekkürler yenisini yapacağımdan eminim

  9. Ellerine sağlık Filiz,nanenin aromasını kako ve çikolata bastırmış olabilir.yinede geri dönüp yorum bıraktığın için çok teşekkür ediyorum.
    Sade olarak nene kokusu dahada çok hissediliyor,belirtmeliyim kolay gelsin şimdiden sana.Muhabbetle bebişini öpüyorum.

  10. çok teşekkür edrim .sadesi de kakaolusu da ayrı güzeldir mutlaka.hayırlı günler tekrar teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir