Ebegümeci Sırgan Pırasa Kavurması

Merhabalar herkesin ümmeti muhammadin geçmiş kandilini kutlarım hepimizin bildiği gibi (SAV) peygamberimizim dünyaya gelişinin hicri doğum haftası feyizli, bereketli geçmesini dilerim. Kızımın ekolojik pazardan aldığı ve kavurduğu.Ebegümeci ,sırgan ,taze sarımsak ,pırasa yıkaması dışın da yapımı çok basit  ben sevdim sizlerle paylaşmak istedim.Yapımı kolay olmasına ramen lezzetli olunca siteye yazmak istiyorum ,belki cesaret edip de pişirmeyenler olabilir, hem sağlıklı hemde otların faydaları artık günümüz de biliniyor. Beylükdüzüne  beylik pazarına açılan ekolejik pazarda her gıdanın organik olanını bulmak mümkün, sebzeden tutun bakliyattan meyveye kadar  gıdalar mevcut tek problem biraz pahalı olması, satışlar artarsa fiyatta düşer diye düşünüyorum.Pazar salı günleri kuruluyor.Pazar günü de normal pazar pazarı  kuruluyor.

Gitmek isteyen olur diye kızım internetten yol haritasını çıkardı.Dileğim böyle yerlerin çoğalması satışlarının artması.O zaman herkes alabilme imkanına sahip olur doğal organik gıda yemiş oluruz .Gelelim otlarımıza kızım pişirdiği zaman bu kadar lezzetli olmasını tahmin etmiyordum alt tarafı ot deriz et yok  içinde lezzet versin .Düşündüğüm gibi çıkmadı gayet lezzetli oldu kızımın ellerine sağlık..Bütün sebzeleri minik minik doğradı zeytin yağında hafif  kavurdu  isterseniz  kavurduktan sonra  yumurta kırabilirsiniz.İster sade ,isterseniz yoğurtlada yenebilir her şekilde lezzetli. Bu otlardan çok lezzetli börekte olur bir daki sefere börek hazırlayıp siteye yazarım inşallah.

Haritanın büyük görünmesi için üzerini tıklayınız.

Malzeme Listesi:

  • 1 demet ısırgan
  • 1 demet ebegümeci
  • 3 sap taze sarımsak
  • yarım kilo pırasa
  • yeterice tuz ,pul biber karabiber
  • 1 çay bardağı sızma  saf zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan

Tarif:

  • Tencereye yağı koyup soğanı içine küp şeklinde doğradı regi dönene kadar kavurdu.
  • Bütün otları ayıklayıp yıkadıktan sonra suyuyunu süzdürdü,kavrulan soğana ekledi sebzelerin rengi dönene kadar orta ateşte kavurdu.
  • Baharatını tuzunu katıp servis yaptı, isterseniz salçada kullana bilirsiniz biz kullanmadık.Afiyet olsun.

“Ebegümeci Sırgan Pırasa Kavurması” üzerine 2 yorum

  1. Fatoş ısırgan otu çok güzel gözüküyor canım çekti ama pazar bize çok uzak burda varmı bilmiyorum gördüğüm yerde alıp pışireceğim herkese selamlar hepinizi öptüm .

  2. Merhabalar ablacığım semt pazarların da bulunuyor ısırgan taze de oluyorlar pazar kurulduğu zaman aldırırsın.Herkese selamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir