Afyon Kaymağı

 

Merhabalar yine arkadaş sorasından afyon kaymağı.Çok gecikmeden bu lezzeti sizlerle paylaşmak istedim.Aslında tadı yiyince tanıdık geliyor.Hamuru yalancı kazandibi tadında.Krem santiyle hindistan cevizi  birleşmesi tatlıya ayrı lezzet katmış.Tadı gayet  lezzetli yapılmasıda kolay tatlı.Bu tatlıyı her gördüğüm de mutlaka denemeliyim  dediğim ama bir türlü  sırası gelmeyen tatlılardan.Arkadaşımızda  yememiz isabet oldu tarif için  arkadaşım Nilgün’e teşekkürler.

 

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı un 200gr lık bardak
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığımargarin veya tereyağı

Sos Malzemesi:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz

not:Bir de arkadaşımın söğlediği püf noktası tepsiye hindistan cevizini serdikten sonra muhallebisini dökerken çok dikkatli yavaş yavaş ve sırayla dökmek gerekiyormuş.Hızlı birden aktararırsak hindistan cevizi dağalabiliyormuş.

Tarif:

  • Bütün muhallebi malzemeleri tencereye konup karıştırarak  muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • Dik dörtgen borcam,mutlaka kare veya dikdörtgen olması gerekiyor eşit şekilde kesebilmek için tepsiye sırasıyla önce hidistan cevizini seriyoruz.
  • Sonra muhallabisini yavaş yavaş sırayla döküyoruz.
  • Krem şantiyi bir bardak soguk sütle çırpıyoruz muhallebinin üzerine döküyoruz.
  • En üste bir su bardağı kalın kırılmış cevizi yayıyoruz.
  • Bu da önemli bir gece dolapta bekletiyoruz eğer bir gece bekletmessek kesip katlaması zor oluyormuş muhallebi kırılıyormış.
  • Bir gece bekleyen muhallebiyi dolaptan çıkarıp uzunlamasına önce 2  kesiyoruz.Sonara tekrar enlemesine 3 bölüp her böldüğümüz parçayı ikiye katlayıp bir üstü uç uca gelecek şekilde servis tabağına alıp servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Yalancı kazandibi tatlısına buradanulaşabilirsiniz.

Bülbül konağı tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.

Portakallı kup a buradan ulaşabilirsiniz.

“Afyon Kaymağı” üzerine 15 yorum

  1. Ben bu tarifi ilk televizyonda seyretmiş ve yapmıştım,süper bir tatlı tavsiye ederim,muhakkak deneyin,tv’den aldığım tarifle buradaki tarif birebir aynı denemenizi tavsiye ederim,bu arada tabaktaki duruş mükemmel ellerinize sağlık.

  2. Teşekkür ederim Hatice güzel yorumun için.seninde ellerine sağlık.

  3. bu tatlısın arasına muz krem şanti ve çeviz koymanızı tavsiye ederim daha da mükemmel ve hafifbir tatlı oluyor …

  4. Yeşim zaten krem santi ve ceviz var tarifte her halde gözünden kaçtı.muzlu olarak deneye bilirim bir daki sefere önerin için teşekkürler.

  5. Afyon’da bu tariften bizde yapıyoruz ama Afyon kaymağı denmiyor burda qörüntü itibari ile sultan lokumunu andırdığı için sultan lokumu deniliyor bilqi amaçlı belirtmek istedim sevqiler .)

  6. Teşekkür ederim Beste ilgin için,ben tarifi arkadaşımdan afyon kaymağı diye aldım,adınıda öyle yazdım,sultan lokumu denmesinin benim için bir sakıncası yok.Hayırlı bayramlar.

  7. Bu tarifin çikolatalısını yaptım.O da güzel oldu.Fakat benim tarifim şöyle:1 kilo süt .1su bardağı un .1.5su bardağı şeker.1 paket kakao, 1paket vanilya.Hepsini ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim.altını kapadıktan sonra 3dk mikserle çırpıp.bol hindistan cevizi döktüğüm geniş fırın tepsisine yaydım.Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koydum.ORADA SOĞURKEN 1PAKET KREM ŞANTİ İLE 1 ÇAY BARDAĞI SÜTÜ çırptım.üzerini kapatacak şekilde her tarafına yaydım .Sonra BİRKAÇ SAAT BUZDOLABINDA beklettiktensonra dövülmüş antep fıstığı serpip önce tepsinin ortasından ikiye .sonra tekrar ikiye kesip bıçak yardımıyla MİNİK LOKUMLAR halinde sarıp servis tabağına aldım.AMA daha büyük dilimler halinde de yapabilirsiniz sizin zevkinize kalmış .YİYENLER ÇOK BEĞENDİ UMARIM SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ.

  8. Siteye tesadüfen girmiştim sadece paylaşmak istedim.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Fırsatım olduğunda diğer tariflere de göz atacağım.Emeği geçen herkese TEŞEKKÜRLER

  9. Hoş geldin Gülcan,ben teşekkür ederim güzel dileklerin için.

  10. Bu tarifi de denedim.Çok lezzetli.pratik ve hafif bir tatlı.Üstelik birkaç saat içinde de yiyebiliyorsunuz.(Yapımı pratik, hafif bir tatlı yemek istiyorum) diyen herkese tavsiye ederim.

  11. Ellerine sağlık Gülcan sizlere afiyet olsun.Beğendiğine sevindim,mutfak penceresinden yemekleri hazırlayıpta geri yorum bırakıyorsunuzya benim içim teşvik oluyor.Bazen sıkılıpta yazmayı bırakasım geliyor,böyle yorumlar gelince fikrinden vaz geçiyorum,yazmaya devam ediyorum.Allaha emenet olun muhabbetler.

  12. elinize saglık aynısını bede yapıyorum muhteşem bir afyon kaymagı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir