Vişneli Tepsi Keki

Vişneli  Kek

Merhabalar vişneli keki tuz biber dergisi için hazırladım.Tuz biber dergisi bloğ sahibi olanlardan her ay beğendiği bir tarifi yayınlıyacakmış.Etkinlik olarakta kek yapımını seçmişler.Ben de keki hazırlayıp gönderdim begenilecek mi bakalım.

Ev de torunum sevdiği için her zaman kek bulunduruyoruz.Abur cubur şeyler yedirmektense evde yapılan içindekinin ne olduğundan emin olduğumuz şeyleri yedirmeye çalışıyoruz.Allahtan şimdilik severek yiyor ilerde aynı istikrarı sürdüre bilecekmiyiz bilmiyorum.Henüz yaşı ufak olduğu için bizim aldıklarımız yaptıklarımızı yiyor. Büyüyünce inşallah aynı şekilde devam eder.

Vişneli tepsi keki tarifi.

Yaşı ilerleyince kendi damak zevkine göre seçenekleride olacak tabi ki.Vişneli keki de çok sevdi.İçindeki hindistan cevizi de keke ayrı lezzet kattı.Eğer sizin de damak tadınıza uyuryorsa işte buyurun tarif.

Tuz biber dergisinde yayınlandı, tuz biber dergisi ekibine, teşekkür ediyorum tarifimi beğenip yayınladıkları için.

Vişneli Tepsi Keki

Malzeme Listesi:

  • 200 gr lık bardak ölçüsü kullandım
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soda
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı kalın kırılmış fındık
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 tane yumurta

Tarif:

Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle köpürene kadar çırptım.Şekeri ekleyip aynı şekilde çırptım.Yağını,sodayı ilave edip karıştırdım.Ununu, kabartma tozunu eleyip ekledim harmanladım.Fındığını ve hindistan cevizini katıp karıştırdım.Yağladığım küçük kare borcama döktüm. Üzerine vişne tanelerine elimle biraz un serpip keke dizdim.Önceden ısıttığım 170° C fırın da 70 dakika pişirip.Piştikten sonra 10 dakika içini çekmesi için fırında beklettim.Artan vişneleri de kekin içine çöken kısımlara yerleştirdim.Soğuyunca servis yaptım.

not:Borcamda kekimiz zor pişti.Sizler borcam kadar teflon veya kek kabınız varsa daha kısa sürede pişirebilirsiniz.Birde kekinizi 45 dakikadan sonra kürdanla kekinizi kontrol ederek pişip pişmediğini anlıyabilirsiniz.Ona göre pişirmeye devam ediniz.Çünkü ilk defa bu kadar uzun sürede kek pişirdim.Normalde kek kalıplarında bu kadar uzun sürede pişmiyor .Bu kadar uzun sürede pişmesi borcamdan olsa gerek.

Diğer keklere ulaşmak ister

Islak keke buradan

Ispanaklı keke buradan

Havuçlu kek buradan ulaşabilirsiniz

Portakal soslu keke buradan

“Vişneli Tepsi Keki” üzerine bir yorum

  1. birazcık süt yada yoğurt, artık evde ne varsa, eklerseniz çok daha yumuşak ve lezzetli tarifler elde edebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir