Yumurtalı Kereviz Sapı Kavurması

Yumurtalı Kereviz Sapı Kavurması

Merhabalar marketten aldığımız kerevizler o kadar taze güzel kokuyorlarki,  kerevizi zeytinyağlı pişirdim saplarını da kavurarak içine yumurta kırdım, evdekilerin pek hoşuna gitti. Anne tekrar yap bize bu kavurmadan  dediler. Damadım Ege li olduğu için otları severek yer,  biz de onunla birlikte yer olduk. Oldum olası sebze severim ama hindi bağı, kuzu kulağı dışında pek tanıman, kereviz sapı kavurmasını ailece sevdik. Belki bizim gibi ot sevenlere fikir olur diye siteye yazdım.

Yapmasıda geyet kolay evde bulunan malzemelerden,  yapacağınız tek şey,  kereviz aldığınız zaman sapını atmayıp kavurmak.Kerevizin saplarını zeytin yağlı yaptığım zaman üzerine doğrarım ama bu sefer ıspanak kavurur gibi kavurmak istedim. Soğan, sarımsağı isterseniz artırabilrsiniz,  kerevizin kokusunu bastırmasın diye 2 tane kullandım tercih sizin.

Malzeme Listesi:

  • 1,5 kilo kereviz sapı
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • yeterince tuz,karabiber,
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane domates

Tarif:

  1. Kuru soğanı piyaz şeklinde doğradım.Sarımsağı küçük doğradım tencereye yağı koyup soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavurdum.Kerevizin köküne yakın saplarını kestim.
  2. Diyer taraflarını ıspanak doğrar gibi doğradım soğanlara ekledim. Domatesi küp şeklinde doğrayıp ilave ettim.Ocağın altını kısıp kerevizin suyunu salması için ağzını kapatım.
  3. Suyunu salınca kerevizler yumuşayncay kadar kavudum. Baharatını tuzunu ekledim karıştırdım.Yumurtayı kırıp kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağladım.Sıcak servis yaptım.Afiyet olsun.

Bu yazılarda ilginizi çekiyorsa tıklayınız.

Nazilli usulü kereviz

Portakallı kereviz

Terbiyeli kereviz yemeği

“Yumurtalı Kereviz Sapı Kavurması” üzerine 2 yorum

  1. Rumma tadı gayet lezzetli.Dikkat edilecek püf noktası kerviz saplarının yapragına yakın yumuşak tarafını kavurmalı.Aksi takdirde köküne yakın tarafları sert oluyor.Pişirecek olursanız bu uyarıyı yazma gereği duydum.Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir