Kızılcık Reçeli

Kızılcık Reçeli

Merhabalar daha önceki yazımda bahsetmiştim kızımın kastamonu pazarından aldığı kızılcığın bir kısmını reçel yaptığımı yazmıştım.Resmini çekip ancak siteye yazmaya fırsat buldum.Kızılcıklar o kadar küçüktiki çekirdeğini çıkarmaya gerek duymadım öylece kaynattım.Babannemim bahçesinde olurdu çocukluğumdan hatırlıyorum iri kocamandılar.Resim de iri göründüğüne bakmayın boyları küçük kuru fasulye kadardı.Pişirirken etrafa yaydığı mis koku aroması pişirmeye değerdi doğrusu.Bu malzemeden 1 tane 1 kiloluk reçel, yarım kiloluk kavanozun yarısını doldurdu.

 


Kızılcık Tane

Malzeme Liste

  • 240 ml bardak ölçüsü
  • 2 su bardağı kızılcık
  • 3 su bardağı toz şeker

Tarif:
Kızılcığı yıkayıp tencereye koydum üzerine şekeri döküp ocakta önce kısık ateşte kızılcık su salana kadar kaynattım.Kaynayınca ocağın altını açıp koyulaşıncaya kıvam alıncaya kadar kaynattıp arada bir köpüğünü aldım.Soğuyunca kavanoza boşaltıp kaldırdım.Afiyet olsun
Not:Reçel kaynarken başından ayrılmamak lazım kaynayınca çok çabuk taşabilir.Kaynayan köpüğü de arada bir almak gerekiyor.Ekşili meyveleri reçel yaparken limon kullanmıyorum.Limon kullandığım zaman meyvenin mahoş kokusu ve aroması kayboluyor yerken meyvenin tadı yerine limon tadı alıyorsunuz.Çabuk tüketeceğimiz kadar hazırlayıp limon koymamaya dikkat ediyorum.Sizlerde pişirirseniz limonsuz ve limonlu arasındaki tad , koku farkını farkedeceksiniz.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Gül reçeli.

Ayva reçeli

Havuç reçeli

Portakal kabuğu şekerlemesi

Şefteli reçeli

Vişne reçeli

“Kızılcık Reçeli” üzerine 6 yorum

  1. internette birçok kızılcık reçeli tarifine baktım. Gerçekten sizin tarifiniz ve resminiz hepsinden güzel. Ben de elimdeki kızılcıkları bu tarife göre yapmaya karar verdim,Ellerinize ve emeğinize sağlık ( limonla ilgili notunuza da katılıyorum ekşi meyvelerde çok da kullanışlı olmuyor. kuru kavanoz ve temiz kaşıkla bozulmayı önlüyorsunuz zaten)

  2. Teşekkür ederim nur.Sizinde ellerinize sağlık eminim güzel olcaktır,afiyetle yeyin inşallah.

  3. tebrikler.. ellerinize sağlık aynı babaannemin reçeli gibi oldu çok çok teşekkürler kokusu rengi tadı muhteşem

  4. Ellerine sağlık Nükte beğendiğine sevindim,hayırlı ramazanlar,sizlere afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir