Ovmaç Çorbası

Ovmaç Çorbası

Merhabalar yine dünürüm Yücel hanımın çorba tarifi. İçerken makarna ve mantı çorbası tadı alıyorsunuz çok lezzetli çorba meraklısına işte tarif.Ben çok lezetli buldum umarım yapacak olanlarda beğenir.

Malzeme Listesi:

  • 3 yemek kaşık un(+ 1 yemek kaşığı daha yoğurtla karıştırmak için)
  • 1 diş sarımsak
  • yarım kilo yoğurt
  • 1,5 kilo su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yeterince tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane ve toz kırmızı biber

Tarif:

Tencereye suyu koyup kaynattı.Kasede unu çok az su koyup elinle ufalıyarak un topağı şeklinde hazırladı. İki parmağıyla bastırarak on kuruş para büyüklüğünde hazırlayıp tepsiye dizdi. Hazırladığı hamurları kaynayan suya ilave edip kaynayana kadar karıştırdı. Sarımsağı çorbaya rendeledi.Unu yoğurtla ayrı bir kasede güzelce çırptı. Pişen çorbadan birkaç kaşık alıp yoğurdun kesilmesini önlemek için ilave edip harmanladı malzemeyi çorbaya döküp kaynayana kadar karıştırdı.Bir taşım kaynatıp ocağı kapattı.Yağı tavada kızdırıp nane ve toz kırmızı biber katarak çorbanın üzerine gezdirdi sıcak servis yaptı.Afiyet olsun.

“Ovmaç Çorbası” üzerine 6 yorum

  1. Teyzesi bebiş şekarpare görmen lazım ramazan diye geldim bayramdan sonra tekrar gideceğim herkeze selam.

  2. hoşgeldin Fatoş siteni özledik, yemek tariflerini bekliyoruz canım…

  3. Hoş bulduk ablacığım bende özledim ayağımın tozuyla hemen yazılara giriştim herkeze selam hayırlı ramazanlar.

  4. malzemelerde 1,5 kg su yazıyor.bu tarifte sorun yok demi? yani su genelde lt veya bardak hesabı verilir. yanlış yapmayalım demi :))

  5. funda hanım kalabalık değilseniz 1 kilo koyun bir sorun olmaz zaten çorbayı un la yoğurdu çırpıp koyulaştırıyorsunuz baktınız içebileceğiniz koyulukta ise su eklemeye bilirsiniz eyer katı olmuşsa biraz daha kaynamış su ekliyebilirsiniz suyun azaltıp çoğaltmak sizin elinizde biz kalabalıktık yaklaşık okadar su koydu dünürüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir