Anne Usulü Dana Etli Patlıcan Yemeği

Anne usulü Patlıcan Yemeği

Merhabalar patlıcan yemeği hepimizin bildiği yemek annem pişirirken içine özellikle kıyma katardı birazda pirinç atardı.Ben kıyma kulanmadım yazımda göreceğiniz gibi evdekilerin yemekte kıyma yemedikleri için parça et kullandım etlede gayet lezzetli oluyor.Mutfağımı geliştirdikçe her pişirişimde kendimden de bir şeyler katıyorum evdekilerin yiyebilecekleri doğrultusunda.

Taze kırmızı biber olmassa olmazlarından yemeğe ayrı lezzet katıyor içinde renkli renkli güzel görünüyor.Karabiber, pul biber mutlaka et yemeklerinde kullanırım bir tek kimyonu sevemedim eğer gerekiyorsa yemeğin tadı değişecekse onuda kullanırım.Gerekmedikçe kullanmamayı tercih ediyorum.Kendi usulümce pişirdiğim için yemeğin adını anne usulü dedim.

Tarçın, yenibaharıda yazmadan geçemiyeceğim onlarıda zaman zaman gereken yerde kullanırım.En çok yazılarımda gördüğünüz gibi karabiber, pul biberi tercih ediyorum türk mutfağına yakışan baharatlar safranın tadını merak ediyorum fırsat bulursam safranlı pilav pişirip deneyeceyim.Yemegimizin tarifine geçelim.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo patlıcan(yaklaşık büyüklüğüne göre 5 veya 6 tane)
  • 250 gr dana eti sotelik (kuşbaşıda olabilir onu önceden yarım saat pişirmek gerek sotelik et daha kısa sürede pişiyor)
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane domates
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • yeterince tuz, pul biber, karabiber
  • eti haşlamak için 1 su bardağı su
  • bir avuç maydanoz, reyhan

Tarif:

Tencereye yağın yarısını döküp kızdırdım yıkayıp süzdürdüğüm eti koydum kızgın ateşte soteledim.Üstüne suyu koyu 10 dakika pişirdim. Pişirdiyim etin kalan suyunu bir kenara alıp etin içine kalan yağı ekledim.Soğanları küp şeklinde doğrayıp etle birlikte pembeleşinceye kadar kavurdum.Patlıcanları dikdörtgen şeklinde kesip bolca tuzladım 10 dakika beklettim.Bol suyla yıkayıp suyunu sıktım tencereye ekledim patlıcanlarla beraber biraz kavurdum.Biberlerin çedirdeklerini çıkartıp halka şeklinde doğrayıp onlarıda kavurdum.Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde yemeğin üzerine doğradım.Baharatını, tuzunu ve kenera koyduğum et suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapattım.Kaynayınca ateşi kısıp patlıcanlar pişene kadar pişirdim.Ocağı kapatıp üzerine minik doğradığım maydanoz mor reyhan yapraklarıyla servis yaptım.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Hünkar beğendi

Fırında peynirli patlıcan

Köz patlıcan karnı yarık

Ekşili patlıcan yemeği doğrama

“Anne Usulü Dana Etli Patlıcan Yemeği” üzerine 6 yorum

  1. bencede güzel ..reyhan ve nane arkadaşın dediği gibi olmamış..bozar bence..

  2. geçen bir adana dürüm istedim küçük bir resturanntan.dürümü aldım bir ısırdım azıma nane geldi.adam içine nane koymuş.iyide ben nane sevmemki.sevsem bile adananın içinde nane yaprağını ilk defa gördüm.demek istediğim bir şeyin yakışanı var..bu yemektede maydonoz deseniz bana daha mantıklı gelirdi.onuda yemem ama mantıklı..sizede hayırlı ramazanlar..

  3. güzel ve lezzeti bir yemek olmuş. kıymayla deneyeceğim. bakalım o da güzel olacak mı?

  4. Kıymaylada lezzetli olur Melih,sonuçda ikiside et,kıymalı yemeği çok severim, benim evdekiler kıymalı yemediği için genelde parça et kullanıyorum.Şimdiden kolay gelsin,elerine sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir