Yalancı Kazandibi

Yalancı Kazandibi

Yalancı kazandibinin tarifini eltim Meralden uzun zaman önce almıştım. Tarifi aldığımdan beri severek hazırlarım.Evdekilerinde severek yediği tatlı olmuştur herzaman.Yapımı kolay hafif tatlılardan bir taneside kazandibi. Tarif için eltimede burdan teşekkür ediyorum.Bu sefer hem sade olarak. Hemde çukulata soslu, dut şuruplu hazırladım yapacaklara altarnatif olsun diye seçim sizin hangisini tercih ederseniz onu pişirin.Ben genelde sade olanını tercih ediyorum.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo süt
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 3 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • arzu ederseniz damla sakızı(ben kullanmadım)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kalın dövülmüş ceviz

Yalancı Kazandibi

Sos Tarifi:

  • Yarım paket sütlü çukulatayı 2 yemek kaşığı süt katarak kaynayan çaydanlığın buharında bermari usulü erittim .Süt ilave ettiğim için akıcı incelmiş çukulata kıvamında oldu .Soğuyan kazandibinin üzerine döktüm.
  • Dut surubunuda bir kase ayırdığım kazandibinin üzerine döktüm .

Yalancı Kazandibi

Tarif:

Tereyağını tencereye koydum erittim.Ununu ekleyip un kokusu gitsin diye bir iki kere çevirdim.Fazla kavurmayalım un kavrulursa un helvası tadında oluyor.Bir iki kere çevirmek yeterli.Şekeri ekledim karıştırdım .Sonrada sütü ekledim.Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirdim.Ocaktan indirip üstünün kabuk tutmasını bekledim.Üstü kabuk olunca mikserle krema kıvamına gelene kadar çırptım.Dökeceğim servis tabağını ıslatarak bir kısmını döktüm.İki kaselik ayırarak.Sade olanını soğuyunca tarçın ve cevizle servis yaptım.Ayırdığım kaseleride soslu olarak servis yaptım.Afiyet olsun

not: Eger damla sakızı kullanacaksanız damla sakızını havanda dövün.Sütünü eklerken katıp pişirin.Sütü katınca ununuz hafif topak olursa endişe etmeyin.Mikserle çırpınca topaklıklar gidiyor krema kıvamını alıyor.

Bu yazılarda ilginizi çekiyorsa renkli yazıları tıklayınız.

Tahinli Sufle

Havuç Kremalı Kup

Yeşil Çaylı Şeftalili Kup

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir