Peynirli Fırın Patlıcan

Fırında Peynirli Patlıcan

Merhabalar Fırında patlıcan kızartmasını kızım ve damadım çok beğendiler.Sizlerde pişirmek iserseniz yapılışı çok kolay.Palıcanın her yemeğini severek pişiriyorum hemde ailece her türlü patlıcan yemeğini seviyoruz.Ayrıca patlıcana beyaz peynir ve taze sarımsak ayrı bir lezzet kattı pişirmek isteyenlere tavsiye ederim.Genelde bu türlü yemeklere taze kaşar katarım ama beyez peynirde çok yakıştı.Taze kaşar soğuyunca sertleşiyor tadı hoş olmuyor sıcak olarak hemen tüketmek gerekiyor. Fakat beyez peynirde öyle bir problem olmadı kalan yemeği ertesi günüde ısıtıp aynı lezzette yenebiliyor.

Fırında Peynirli Patlıcan

Malzeme Listesi:

  • 5 tane patlıcan
  • 4 tane kuru soğan
  • 5 dal taze sarımsak
  • 4 tane iri domatas
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr yağlı beyez peynir
  • yeterince tuz, karabiber, pul biber
  • yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı biber sos

Tarif:

Önce patlıcanları alaca şekilde soyup halka halka kestim.Bolca tuzlayıp 10 dakika beklettim. Beklettiğim patlıcanları bol suyla yıkayıp tepside taze çekilmiş karabiber,pul biber ve yağımdan biraz dökerek harmanladım sırayla dizdim.Önceden kızdırdığım fırında kızarana kadar pişirdim.Soğanları ayıklayıp söğüş şekliede tencereye doğradım.Aynı şekilde sarımsakları küp küp tencereye doğrayıp ekledim kalan yağı koyup ocakta pembeleşene kadar kavurdum.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğradım.
Biber sosunu katıp kavurdum.Biraz tuz atıp ocağı kapattım.Kavurduğum sosu patlıcanın üzerine serdim.Peynirleri ufak doğrayıp üzerine bölüştürdüm.Sütünü üzerine gezdirip kızdırdığım 200° C fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 15, 20 dakika pişirdim arada bir peynirler yanmaması için fırını kontrol ettim.Sıcak servis yaptım.

Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınuz.

Patlıcan kulesi

Patlıcan salatası

Erse

Zeytinyağlı fırında patlıcan

İmambayıldı

“Peynirli Fırın Patlıcan” üzerine 4 yorum

  1. Çok ilginç bir yemek.Tam kış hazırlıklarına başlamışken iyi oldu.Emeğinize sağlık.

  2. Peynirli tarifleri seviyorsanız beğeneneceğinize eminim,deneme yanılma yöntemiyle hazırladığım kendi tariflerimden biri,biz sevdik umarım pişirecek olanlarda sever,şimdiden kolay gelsin Tijen.

  3. ellerine sağlık güzel tepside 1 sıramı oldu merek ettim çünkü patlıcan çok olduğu için 2 sıra olması lazım o zaman ortasına malzemeler konur 2cisıra patlıcan koyup tekrar iç harcı konursa umarım daha iyi olurüzerine rende peynır konusa yemede yanında yat olur cevep larsanız memnun olurum

  4. Teşekkür ederim Münevver hanım beğendiğine sevindim,benim patlıcanlarım tek sıra halinde dizdim,iki sırada olur ama yeterince kızarırmı bilemem.Tek sıra halinde fırında kızartıp,kızarttıktan sonra iki sıra dizerek arsına kıyma kavuruo koyabilirsiniz, daha iyi sonuç almış olursunuz.,bu yemeği ben evdeki malzemelerden kendim uyarladım,biz ev halkı olarak çok beğendik,siz de evde uyguladığınızı neticeyi bildiriseniz sevinirim.Zeytinyağlı soğuk yenen yemek kıymalı yaparsanaız etli ana yemek olur gayetde güzel olur.Şimdiden kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir