Kelebek Kurabiye

Kelebek Kurabiye

Merhabalar paylaşmak istedigim bu kurabiyeyi ab-ı hayatın sitesinden aldım. Aynı ordaki gibi hazırladım fakat kurabiye biraz kuru oldu damadımın hoşuna gitti kızım ve ben begenmedik. Bende 1 tatlıkaşığı sıvı yağ koyup tekrar denedim hamuru daha lezzetli oldu. Sert kurabiye tadını seviyorsanız aynen pişierebilirsiniz. Tarif için ab-ı hayata buradan teşekkür ederiyorum.

Malzeme Listesi:

  • 1 su bardağı nişasta(buğday nişastası kullandım bardak ölçüsü 200 gr lık)
  • 1 su bardağı un+2,3 serpme daha
  • 75 gr margarin(ben tereyağı kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Kelebek Kurabiye

Tarif:

Önce şekerle odasıcaklığındaki yağı ve yumurtayı iyice karışana kadar yoğurdum.Sonra kakao hariç diğer malzemeleri katıp hamur haline getirdim. Hamuru ikiye bölüp diğer yarısına kakao ilave edip yoğurdum. Oklava yardımıyla sitreç film üzerinde açıp iki hamur yaprak oluşturdum. Açtığım hamuru kenarlarını kesip diktörtgen şekli verdim.Kenerından çıkan parçaları hamura yapıştırıp oklavarla düzelttim.Hamur çatlarsa endişe etmeyin pişerken birleşiyor sitreç filimli olduğu için üstüste koyması daha kolay oluyor. Kakao alta gelecek şekilde koyup rulo şeklinde sardım. Sardığımız ruloyu eşit şekilde dilimledim. Kat yeri sırt sırta getirerek tepsiye diziyoruz . Elimizle kurabiyenin ortasına kelebek şekli vermek için hafifçe bastırıyoruz. 170° C fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz fazla tutmayın kuru oluyor fırınınızın sıcaklık ayarına göre ayarlaya bilirsiniz arada bir konturol edin benimki biraz kuru oldu.Ayrıntılı öğrenmek istiyorsanız ab-ı hayatın sitesini tıklayıp öğrenebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kelebek Kurabiye

not: Hamurun birtanesine şekil vermedim şekilli ve şekilsiz olan ayırd edilebilsin diye resimde göredüğünüz gibi.Bu malzemeden 14 tane kurabiye çıktı.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Kakao soslu çiçek kurabiye

Nutella soslu kurabiye

Kestane püreli kurabiye

“Kelebek Kurabiye” üzerine 3 yorum

  1. şeker olmayınca tatsız tutsuz birşey oldu sanırım şekeri eklemeyi unutmuşsunuz

  2. Şekeri listeye yazmamışım haklısın Nesrin, hemen listeye ekliyorum,üzerine pudra şekeri serpersen biraz tatlanır.Uyardığın için teşekür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir