Kabak Sufle

Kabak Sufle

Merhabalar yine değişik kabak tarifiyle buradayım.Nezamandır pişirmek istediğim bir tarif.Merak ediyordum hiç sufle pişirmek kısmet olmamıştı. Yine kentton kabartma tozunun arkasından aldığım kenara koyduğum tariflerden birisi.Yanlız pişirme süresini 35 dakika diye yazıyordu benim fırınımın sıcaklığı 35 dakikaya fazla geldi ve biraz rengi kara oldu.Renginin kara olduğuna bakmayın tadı gayet lezzetli.20,25 dakika yeterli olacakmış sanırım.Tatlı kekler pişirmekten bıktıktıysanız kesinlikle tavsiye ederim.Denemeye deger bir lezzet.Helede hindistan cevizi ayrı aroma katıyor kaşarla birleşince kaşarıda fazla koyduğum iyi oldu dahada lezzetlendi.Sanki hindistan cevizi kabağa gitmeyecekmiş gibi geliyor ilk duyuşta ama pişirince öyle olmadığını görüyorsunuz.

Kabak Sufle

Malzeme Listesi:

  • 4 tane kabak(ben 3 tane kullandım
  • 4 yumurta
  • yarım demet dere otu
  • yarım demet maydanoz
  • 4 tane taze soğan
  • 1 su bardağı un(1,5 kullandım 240 gr lık bardak)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı taze kaşar rendesi( 1 su bardağı kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • yeterince tuz, karabiber, pul biber

Tarif:

Bir kabın içine yumurtaları ,tuz karabiber, pul biber koyup çatal yardımıyla iyice çırptım.Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeledim suyunu sıkıp bir kaba koydum.Yeşil soğanı ayıklayıp minik doğradım.Aynı şekilde maydanoz,dere otunu yıkayıp suyunu iyice süzdürdüm doğradım kabağa katıp yumurtaya ekledim hepsini karıştırdım.Peyniri,hindistan cevizini,sıvı yağı, unu ekleyip iyice harmanladım.Yağladığım mafin kabına malzemeyi bölüştürdüm.Önceden ısıttığım 190° C fırında 35 dakika pişirdim.35 dakika çok geldi sizler 20, 25 dakika sonra fırınınızı kontrol edin kızarmışsa fırını kapatın kürdanla kontrol edrek pişip pişmediğine bakın ona göre fırında tutun.Afiyet olsun.

not:Bu malzemeden 14 tane sufle çıktı.

“Kabak Sufle” üzerine 4 yorum

  1. elinize sağlık. tarifi okuyunca aklıma mücver geldi, ancak tabi ki farklılıklar var ve en önemlisi fırında yapılıyor, yani daha hafif olmalı.
    ilk fırsatta denemek isterim çünkü tatlı seven biri olarak hep tatlı ve şekerli şeyler yapmayı öğrendim ve ikramlarımın sadece tatlı olmasından rahatsız oluyorum…

  2. Gezgingün. Yorumunuz için teşekkür ederim.Mücveride bir ara yapıp siteye yazacağım.Yine herzaman olduğu gibi fırında deneyeceğim.Aslında kızartmaya karşı değilim ama kızartma bittikten sonraki yoğun yanık yağ kokusunu sevmiyorum mutfaktan iki gün çıkmıyor.

  3. Merhaba,

    Tarifinizi görünce hemen denedim leziz görünüyorlar:) Ama ben içine havucta kattım çok da pofuduk oldular teşekkür ederim:)

  4. Sinem ellerine sağlık,havuç koymak ta iyi fikir hemde yakışır sufleye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir