Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla

Zeytinyağlı Enginar Bakla

Yeğenimin sofrasından ablamın yaptığı zeytinyağlı enginarlı iç bakla tarifi.Belkide çoğumuzun bildiği bir tarif.Yeni öğrenenlere altarnatif olur.Pişirecek olanlara kolay gelsin.

Zeytinyağlı Kuru Bakla Enginar

Bu da benim yaptığım kuru baklalı enginar.Tarifini sonra yazacağım. Bu sefer pişirmeden önce kuru baklaları haşlayıp öyle pişireceğim tarifi o zaman yazarım.Şimdilik resmiyle kalsın.

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo iç bakla
  • 6 tane enginar
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • yeterince tuz isterseniz baharat
  • 2 su bardağı su

Tarif:
Enginarla bakla limonlu suda yıkanır düdüklü tencereye önce bakla üstüne enginarlar dizilir.Soğan ayıklanır üstüne doğranır .Yağı, suyu,tuzu, baharatı eklenir.Düdüklü kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır.Düdüklünüzün pişirme süresine göre 15 yada 20 dakika pişirilir.Pişirdikten sonra servis tabağına alınır soğuyunca sevis yapılır.Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Zeytinyağlı bakla

Zeytinyağlı taze fasulye

Kuzu etli enginar dolma

“Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla” üzerine 2 yorum

  1. bebek yemekleri başlığı altında bakla mı???
    çocukların 7 yaşına kadar bakla yemesi son derece riskli, aman diyeyim kimseler yedirmesin. google’a favizm yazıp okumanızı tavsiye ederim

  2. Merhaba Umut’un annesi katagori başlığında bir hata olmuş düzelttim,uyardığınız için teşekkür ederim.Zeytinyağlılar başlığı altında olması gerekiyordu agu yemekleri başlığı altında değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir