Fırında Hamsi

Merhabalar yine balık tarifiyle karşınızdayım. Bu seferki yazıda göreceğiniz gibi hamsi buğulama. Aslında resmini çekeli birkaç ay olmuştu ancak sıra geldi yazabildim. Bu tarif de çok çabuk hazırlanan fırında pişen yemeklerden.

Okuyucumun önerisiyle hamsi buğlama yazdığım tarifi,hamsi fırında olarak değiştirdim.Dediği gibi tencerede buharda pişen yemekler buğulama olur.Bu tarifi yazdığımda henüz acemiydim hiç dikkat etmedim tarifin içeriğine.Tarif benim evde uyguladığım denemelerimden hoşumuza giden hamsi tarifiydi.

Hamsi Buğulama

Malzeme Listesi:

  • 1 kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
  • 1 tane havuç (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım demet nane
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet yeşil soğan (yaklaşık 10, 15 tane)
  • yeterince pul biber, kekik, karabiber, tuz
  • üstüne serpmek için bir avuç susam

Tarif:

Kılçıklarını ayıkladığım hamsiyi tuz, karabiber, pul biber, kekik katıp harmanladım. Hamsinin yarısını sırtı alta gelecek şekilde tepsiye daire şeklinde dizdim. Soğanı, maydanozu, naneyi ayıklayıp iri iri doğradım. Doğradığım sebzeye rendelenmiş havucu ekledim karıştırdım. Tepsiye dizdiğim hamsinin üzerine serdim. Gerikalan hamsileride sırtı üste gelecek şekilde tepsiye dizdim. Zeytinyağını üzerinde gezdirerek susam serptim. Önceden ısıttığım 200° C fırında üzeri kızarana kadar pişirdim (yaklaşık 25 dakika). Sıcak sıcak servis yaptım. Afiyet olsun.

“Fırında Hamsi” üzerine 2 yorum

  1. Kolay gelsin.
    Bu yaptığınız tarif buğulama değil de “Fırında Hamsi” adını alsa daha iyi olur. Buğulama genelde tava-tencere gibi kaplarda kapağı kapalı olarak ocakta pişirilir.

  2. Teşekür ederim İhsan bey kardeşim fikir beyan ettiğin için,benim deneme yanılma yöntemiyle hazırladığım bir tarif olduğu için o buğulama aklıma gelmişti öyle adını koydum,ince detaylı düşünememiştim.Haklısın fırında pişen buğulama olmaz,önerini dikkate alacağim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir