Nar Muhallebili Ev Yoğurdu

Nar Muhallebili Ev Yoğurdu

Bal torunuma narlı muhallebi hazırlayıp yedirmek geldi aklıma. Meyve ve yoğurdu kolayca yediği ve itiraz etmediği için yeni bir tarif de keşfetmiş oldum. Muhallebiyi ev yoğurdumuzla karıştırdığımda severek yedi.Suyunu sıkıp biraz şeker ilave edilip yoğurda katılabilir.Şimdi bol,bol nar yemenin tam mevsimi.

Aslında narın kendisi ısırılarak ya da suyu sıkılarak yenildiğinde çok daha faydalı. Ancak biz kuzumuza o şekilde yediremeyeceğimiz için tatlı bir tarif pişirdik. Bu tarifi hazırladıktan sonra narın faydaları hakkında internette küçük bir araştırma yaptım. Kuzuya narlı muhallebi yapmakla ne kadar iyi ettiğimi gördüm. Öğrendiklerimden bazılarını sizinle de paylaşayım.

Nar potasyum, demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve. B1, B2 ile kalsiyum, fosfor minerallerini de barındırır. Faydaları; harareti keser, enerji verir, yorgunluğu giderir, vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hücrelerinin gelişimini engeller, kandaki kolesterolü ve tansiyonu düşürür, kandaki şeker seviyesini dengeleyerek şeker hastalarına iyi gelir, cilt sağlığı için faydalıdır. Nar suyu sesi açar. Bu bilgileri mydearbody sitesinden aldım. Daha fazla bilgi edinmek için ise vikipedi sitesine bakabilirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 narın suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 kase ev yoğurdu

Tarif:

Nar suyunu sıkıp, nişasta ve şekerle karıştırıp, kısık ateşte karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Muhallebimiz ılıyınca yoğurda katıp bebeğimize yediriyoruz. Hatta büyüklerinde severek yiyebilecekleri yoğurtlu hafif bir tatlı oldu. Afiyet olsun.

Not: Bu miktar muhallebiyi bebeğinize iki porsiyonda yedirebilirsiniz.

Bu yazılarıda okumak istrseniz tıklayınız.

Saray muhallebisi

Nar sulu pepeçura

Damla sakızlı muhallebi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir