Mekik Kurabiye

Mekik Kurabiye

Kızım mekik kurabiyeyi çok sever. Pastanelerde güzelini gördükçe alır eve getirirdi. Oktay Usta’nın Hürriyet gazetesi ile verilen yemek kitapçığında bu tarifi görünce hemen denedik. O günden beri de evimizin sevilen kurabiyelerinden biri olarak ara ara pişiriyoruz.

Orijinal tarifte 6 yumurtanın beyazı kullanılıyor. Biz yumurtayı ziyan etmemek için 3 yumurtanın tamamını kullandık, lezzetten ve kıvamdan bir kaybımız olmadı. Orijinal mekik margarin ile hazırlanıyordu, margarin kullanmadığımız için tereyağı ile pişirdik. Çok daha lezzetli oldu diyebiliriz. Vişne mevsiminde tazesini kullanabileceğiniz gibi, mevsim dışında dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz. Her markette bulunabiliyor. Mevsiminde ayıklayıp dondurucuya attığımız vişneleri kullandık.

Kalıp olarak mekik kurabiye kalıbımız olmadığından muffin kalıpları kullandık. Siz de evdeki herhangi bir kalıbı kullanabilirsiniz. Hamur kek gibi akışkan bir kıvamda olduğundan kalıp gerekiyor. Vişneleri üç tane üzerine dizmiştim, mekik kabarınca içinde kaldı. Ben de görüntü olsun diye piştikten sonra üzerine birer tane daha koydum. Eğer malzemeyi tepsiye kek pişirir gibi dökerseniz çok fazla kabarmadığı için vişneler üzerinde kalıyor, güzel bir görüntü oluyor. Daha önce öyle de pişirmiştik.

Malzeme Listesi:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tane fındık veya badem
  • 110 gr. tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase vişne

Tarif:

Tencereye yumurtaları kırıp, şeker ilave edelim. Kısık ateşte çırpma teliyle çırparak şekeri eritelim ocağın altını kapatalım. Un, kabartma tozu, robotta çekilmiş badem ya da fındık tozunu, eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru kalıplara döküp, üzerlerine vişne yerleştiriyoruz. (İster bir ister üç vişne yerleştirin.) 160°C derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ilık ya da soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Not: Mekik kurabiyeler çok çabuk pişecektir, gözünüzü üzerinden ayırmayın. Fazla kurutmadan fırından çıkarın.

“Mekik Kurabiye” üzerine 4 yorum

  1. merhaba teyze nasılsın ben okan annem de yanımda netde dolaşırken beni bu siteye soktu.Bir dolaşalım dedik siteyi çok güzel şeyler var emeğine sağlık kendinize çok iyi bakın öpüyorum teyzem ellerinden görüşmek dileğiyle hoşçakalın…..

  2. Merhaba teyzoşum olumlu eleştirin için teşekkür ederim. Ben de hepinizi öpüyorum, sağlıkla esenlikle kalın.

  3. fatma hanim, tarifinizi birebir denedim; fakat bu bizim bildigimiz kek oldu, benim tanesine 1TL gibi fahiş bir rakam ödeyerek alıp yediğim mekik kurabiye ile hiç ama hiç alakası yok. bir yerde bir şeyi kaçırıyorsunuz ama neyi ? akşam hem yiyip hem düşündüm, pastanelerdeki mekiklerde farklı bir şey daha var içlerinde, acaba ne diye diye 5-6 tane yemişim :)) tamam, bu tarifte guzel bir kek tarifi olmuş oldu, en azından ziyan olan bir şey yok:)) ama bana gerçek bir mekik tarifi lazım, çünkü artık minicik kek parçasına 1TL hatta Pelit pastanesi rumeli şubesinden tanesini 2,75TL ye aldığım için çok koymaya başladı verdiğim paralar :(( gerçek mekik tarifi istiyorummm, sesimi duyan var mı :))) sevgiler .. nilüfer

  4. Ben tarifi Oktay ustadan aldım Nilifer hanım,pastanedeki kurabiyelerde sanayi yağı kullanılıyor tarif belki ondan değişik gelmiştir size.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir