Saksıda Maydanoz ve Reyhan Macerası!

Merhaba! Bu seferki anlatacağım macera göreceğiniz gibi yemek değil, saksıda maydanoz yetiştirmek macerası. Daha önce balkonda yetiştirmiştim ama evin içinde olacağını sanmıyordum. Yine de bir ihtimal diyerek denedim. Malum doğası gereği bol güneşe ihtiyacı var bitkilerin, hergün sularken merakla bekliyordum. Ektiklerimden reyhan olanı minicik başlarını gösterdi. Maydanoz daha henüz meydana çıkmadı, heyecanla bekliyorum. Reyhan tohumu miniminnacık yapraklarıyla ben de burdayım der gibi büyümeye çalışıyor. Yaratan’ın lutfuyla. Nane de ekecektim ama nane tohumu bulamadım. Biraz daha büyüyünce resmini çekip sizlerle paylaşacağım. Ne kadar büyüyecekler ben de merak ediyorum.

“Saksıda Maydanoz ve Reyhan Macerası!” üzerine 6 yorum

  1. Sayın mutfak penceresi, insanın kendi şartlarında sebze ve meyve yetiştirmesi çok güzel bir duygu, tebrikler.

    Nane tohumu bulamazsanızda manavdan alacağımız nane demetini çelik alarak köklendirebilir, ister sasksıda ister bahçe de yetiştirebilirsiniz. Ayrıca saksıda hemen hemen tüm diğer sebze ve meyveleride yetiştirebilirsiniz. Ayrıntılar; http://www.bizimbahce.net/forum

    Saygılar.

  2. Bizim bahçe yorumunu yollayan okuyucum bizim nane reyhan maceramız hüsranla sonuçlandı üç kere ekmeme rağmen evin içinde doğal ortamı oluşturamadığım için kurudu. Şimdiki oturdugum evde balkonum olmadığı için filiz veren yeşillikler büyümedi.Önceki taşındığım evimde nane maydanoz yeşil soğan yetiştiriyorduım.Dediğiniz gibi tapteze dalından koparmak çok keyifli oluyordu evde yok diye birşey olmuyordu hemen elinizin altında bulunuyordu.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ayrıca sitenizdeki önerilerle tekrar deneyeceyim.

  3. Sayın Fatma hanım,

    Siteniz çok güzel ve faydalı. Böyle güzel bir siteye, sitemi bağlantılarınıza eklediğiniz için teşekkürler. Bende sizin sitenizi ekledim.

    Saygılar.

    ( Not: Bu yorumu dilerseniz silebilirsiniz sizi bilgilendirme amaçlı yolladım. )

  4. çocuklar inanılmaz esreler çıkıyor benim ceplerim her türlü tohumla dolu olur her zaman, özellikle de bizim bahçe ile tanışmak isterim herşey gönlünüzce olsun

  5. Nane icin tohuma gerek yok pazardan aldiniz nanenin saplarini ekmeniz yeterli hemen tutuyo

  6. Önerin için teşekkür ederim Hülya öylede denedik biz fakat oturduğu evin balkonu olmadığı için evin içinde,ışık ve güneş yeterli gelmiyor bir müddet sonra kuruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir