Sucuklu ve Kurutulmuş Biberli Kuru Fasulye

Kış ayları yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Ben de havalar serinlemişken kuru fasulye pişirip sizlerle paylaşmaya karar verdim. Tarifimdeki fasulye sucuklu, sizler isterseniz parça etli veya pastırmalı da yapabilirsiniz. Eğer parça eti kullanacaksanız önceden eti haşlamalısınız. Fasulye yapmanın püf noktası, kuru fasulyeleri akşamdan ıslatıp ertesi gün pişirmek. Böyle yaparsanız fasulyeler daha kolay haşlanır. Kurutulmuş biberiniz yoksa sadece pul biberli de olabilir.Nino mutfakda 40# Yemek etkinliği, pastırmalı sucuklu tarifler gönderiyorum, arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.Bol katılımlı etkinlik olur inşallah.Arkadaşına rahmet diliyorum, ruhu şadolsun, yeri mekanı cennet olsun.

Bu yazıya benzer tarifler.

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla

Kıymalı Börülce Yemeği

Mantarlı Börülce Yemeği

Kuru Bezelye Yemeği

Malzeme Listesi:

  • 300 gr kuru fasulye
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 avuç kurutulmuş biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • yeterince tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • yarım çay bardagı zeytinyağı

Tarif:

Akşamdan 1 çay kaşığı karbonatla kuru fasulyeleri ıslatalım.Ertesi günü yıkayıp kenara alalım.Soğanları ayıklayıp küp şeklinde doğrayalım, tencereye yağı koyalım (yağın birazını ayıralım), soğanları katalım, tuzunu ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kuru biberleri, salçayı ekleyelip biraz daha kavuralım. Fasulyeleri de katıp sıcak suyu dökelim, kaynayınca ocağın altını kısalım. Fasulyeler helleninceye kadar pişirelim,düdüklüde pişmesi için 10 dakika yeterli, daha fazla pişirirseniz lapa olur.Tencerede pişirirseniz bu sure uzayabilir, fasulyeler yumuşuncaya kadar pişirin, pul biber ve karabiberini katıp ocağı kapatalım. Tavaya artan yağımızı koyalım, sucukları kesip iki yönlü kızartalım. Toz biberimizi ekleyip, fasulyemizin üstüne dökelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Fıstıklı Siyah Fasulye Salatası

Boyun Etli Kuru Fasulye(Oylamaya Devam)

Kıymalı Börülce Yemeği

Parça Etli Börülce

“Sucuklu ve Kurutulmuş Biberli Kuru Fasulye” üzerine 3 yorum

  1. Şu fasulye nasıl bir nimettir böyle yaaa… Sucuklu da ayrı bir güzel olmuştur. Ellerine sağlık

  2. elinize sağlık şimdi yapıyorum ve harika görünüyor.bende çok seviyorum.hele kuru biber ayrı güzel görünmesini sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir