Peynirli Karnıyarık Böreği

Bu tarifi komşumuz Fatma Sezik Hanım’dan aldım. Yufkaları sekiz parçaya bölme konusunda da kızıma fikir vermiş sağolsun. Belki bilenleriniz vardır, ama benim gibi bilmeyenler için pratik bir yöntem. Daire şeklindeki yufkayı önce ikiye (yarım daire), sonra tekrar ikiye (çeyrek daire) ve çeyrek daireyi tekrar ikiye (sekizde bir daire, pasta dilimi gibi düşünün) katlıyorsun. Sekizde bir daireyi bıçakla tam ortadan ikiye kesiyorsun. İşte sekize bölünmüş yufka!

Malzeme Listesi:

  • 3 yaprak yufka
  • 1 kase ufalanmış peynir
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 yumurtanın sarısı (Ben yumurtanın sarısı yerine yumurtanın tümünü çırpıyorum, kulanacağım malzemeye sürüyorum, yumurta ziyan olmamış oluyor.)
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 kase su (börekleri kapatırken uçlarını ıslatmak için)

Tarif:

Sekiz parçaya bölünmüş yufkanın geniş tarafına bir miktar ufalanmış peynir koyup, önce kenarlarını içine kıvırıp, ardından rulo halinde sarıyoruz. Sigara böreği sarar gibi. Böreği kapatırken uç kısmını kasedeki suyla ıslatıp yapışmasını sağlıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Tüm yufkaları bu şekilde sardıktan sonra, bıçağın ucuyla üstlerine çizik atıyoruz. Açılan yarıklara dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştiriyoruz. En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz. Kızgın fırında çok kısa sürede pişiyor. Börekler kurumuşsa, fırından çıkınca sıcakken üzerine tepsi kapatıp yumuşak olmalarını sağlayabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

“Peynirli Karnıyarık Böreği” üzerine 2 yorum

  1. görünüşü çok hoş ve yapılışıda çok pratik, kesinlikle deniycem 🙂

  2. ilk gördüğümde çok hoşuma gitmişti ve dün denedim, gerçekten güzel oldu, tavsiye ederim…
    elinize sağlık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir